Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.4 EV yarış otomobiline dönüşüyor

Volkswagen ID.4 EV yarış otomobiline dönüşüyor 13

Volkswagen tarafı Amerika’da sattığı Volkswagen ID.4 EV modelini alışılmadık bir testten geçirmekte. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka benzinle çalışan modellerin hakim olduğu Ulusal Off-Road Yarış Birliği (NORRA) 2021 Meksika 1000 yarışında yarışmak için Baja yarımadasına modelin yarışa özel tasarlanan versiyonunu göndermekte.

Volkswagen ID.4 EV üzerinde bu yarış için neler değişti ?

Profesyonel yarışçı Tanner Foust, ID.4 First Edition modelini ralli canavarı yapmak adına Rhys Millen Racing ile iş birliği yapmakta. Bununla birlikte modelin alt gövdesini korumak amaçlı bir çok ek parça modele eklenmekte. Ayrıca modelin süspansiyon sistemi ve ön kontrol kolları gibi teknik parçaları da önemli geliştirmelere sahip.

Model Jant tarafında 18″ boyutunda janta sahip. Bu jant takımı 2″ süspansiyon asansör uyumlu Chunkier lastikleri ile birleştirilmekte.

İç tarafa geldiğimiz vakit; HVAC sistemini ve uzanma bankının bittiği görülmekte. Bununla birlikte model takla kafesine ve yarış koltuklarına da kavuşmakta. Model ile ilgili bir çok temel bilgiye kontrol panelinin sol tarafına yerleştirilen ekrandan ulaşmak mümkün.

Volkswagen ID.4 EV modelinin güç aktarım sisteminde herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Yarış için kullanılacak olan model 82 kWh değerinde pil paketine sahip olan arkadan çekişli model. Bununla birlikte bu modeli 201 beygir güce, 310 Nm tork değerine sahip olduğunu hatırlatmak gerek.

Elbette çölün ortasında modeli şarj etmek mümkün değil. Bu yüzden takımın biyoyakıtla çalışan bir jeneratörü yanında taşımayı planlamakta.

NORRA Meksika 1000 yarışının bu yılki baskısı 25 Nisan’da Meksika’nın Santo Tomas kentinde başlamakta. Bununla birlikte etkinlik 29 Nisan tarihinde Horsepower Ranch isimli yerde sonlanmakta.

Son olarak etkinliğe katılan diğer araçlara baktığımız vakit bizleri şu modeller beklemekte; 1968 Ford Bronco, 1993 Jeep Grand Cherokee ve 1989 Porsche 911 gibi modeller bulunmakta.

“Hyundai Ioniq 5 modeli paylaşılan video ile bizlerle” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version