Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.1 giriş seviyesi bir EV olarak geliyor

Volkswagen ID.1 giriş seviyesi bir EV olarak geliyor 2

Volkswagen tarafının tamamen elektrikli olan Volkswagen ID serisinin Volkswagen ID.1 modeli ile 2025 yılında genişletilmesi planlamakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafı bugün ID.3 modelinin altında konumlandırılması planlanan bir model geliştirmekte olduğunu belirtmekte. Fakat marka model ile ilgili çok bir bilgi paylaşmamakta. Aslına bakarsak bu model çok büyük bir sürpriz değil. Çünkü daha öncesinde böyle bir söylenti mevcutdu.

Geçen Mart ayında yayınlanan bir rapor, ID.1 modelinin geliştirilmesinin halen devam ettiği yönünde. İddialara göre modelin 298 kilometre menzile sahip olması planlanmakta. Ayrıca modelin batarya tarafının 24 ve 36 kilovat saat seçeneklerine sahip olacağı düşünülmekte.

Bir diğer söylenti ise Kasım ayında gelen raporlara dayanarak Volkswagen tarafının ID.3 model serisini genişletmeyi planlamakta. Ayrıca yavaş yavaş markanın geleceğinde yer alacak olan modellerin günümüzde hangi modellerin yerini alacağı da belirlenmekte.

Volkswagen tarafı bahsedilen yeni giriş seviyesi elektrikli modelin fiyatını 20.000 Euro civarında tutarak kentsel Avrupalı kullanıcı kitlesini hedeflemeyi düşünmekte.

Marka ayrıca meşhur MEB platformuna da yatırımlarına devam etmekte. Marka ayrıca bu platformu ID.1 modelinde de kullanmayı planlanmakta.

ID.1 ve yeni bütün Volkswagen elektrikli modelleri; dördüncü seviye yüksek oranda otomatikleştirilen sürüş desteğine sahip olabilecek şekilde geliştirilmekte. Bu sayede marka modellerin geleceğini de sağlam bir şekilde oluşturmakta. Son olarak ID.1 modelinin 2026 yılına kadar piyasaya sürmeyi planlamakta.

Volkswagen ID.3 Convertible, yeni detayları ile bizlerle

Exit mobile version