Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.3 Hollanda’da alevler içinde kaldı

Hollanda’nın Groningen şehrinden bir kadın sürücü tarafından kaldırım kenarındaki şarj cihazının yanına park edilen Volkswagen ID.3, şarj noktasından ayrıldıktan sonra alevler içinde kaldı.

Çocuğunu daha yeni araç içine koyan kadın sürücü, arabanın dumanlarla kaplandığını fark ettiğinde direksiyona geçmek istedi ve bundan kısa bir süre sonra elektrikli otomobil tamamen alevlerle kaplandı.

Aracı hızlı bir şekilde terk edebilen kadın sürücü ve çocuğu, yangından zarar görmediler ancak ID.3’ün kendisi onarılamayacak kadar yandı. Hatta hemen arkasına park edilmiş bir arabaya (başka bir EV, ilk nesil Nissan Leaf) zarar verdi. İtfaiye ekipleri olay yerine hızlı bir şekilde ulaştı, ancak elektrikli Volkswagen hatchback kurtarılamadı ve geriye kalanlar çekiciyle götürüldü.

Volkswagen ID.3 neden yandı?

Volkswagen’in aracın neden kendiliğinden yandığını ortaya çıkarmak için enkazı kapsamlı bir şekilde araştıracağı bildiriliyor. Üreticiler arasında, elektrikli araçların normal içten yanmalı motorlu araçlardan daha büyük bir yangın riski taşımadığı konusunda bir fikir birliği var gibi görünüyor, ancak EV pil takımlarının çok yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında çok tehlikeli olduğu da bilinenler arasında.

Bunun gibi ani yangınlar, kısa devre gibi birden çok nedene bağlı olabilir. Diğer bir olasılık, Chevrolet Bolt EV ve Hyundai Kona Electric‘in yakın zamanda geri çağrılmasına neden olanlar gibi, pil paketiyle ilgili bir termal kaçak sorunu da olabilir. Her iki araç da aynı Volkswagen ID.3 tedarikçisinin LGES (LG Energy Solution) ismi verilen pil hücrelerini kullanır.

Başka herhangi bir Volkswagen ID.3 veya ID.4 yangını hakkında şu an için başka bir haber yer almıyor, bu nedenle bu ilk olabilir. Otomobilin şarjla ilgili bir probleminin olabileceği de tahmin ediliyor ancak tam olarak ne olduğuna dair resmi açıklamayı önümüzdeki günlerde öğrenebileceğiz.

ID.3, ilk çıkışını yapışının ardından şarj cihazındaki koruyucu topraklı iletken (PE iletkeni) ile ilgili bir sorun nedeniyle geri çağrıldı (Ekim ve Kasım 2020’de). Bunun yanı sıra elektrikli otomobil, arızalı bilgi-eğlence yazılımı nedeniyle de ağır bir şekilde eleştirilmişti.

Elektrikli otomobilin yandığı anlara ait videoyu alttaki bölümden izleyebilirsiniz.

“Yeni elektrikli SUV 2021 Genesis GV60 tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version