Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Golf R Plus geliyor mu ?

Volkswagen Golf R Plus geliyor mu ? 2

Geçtiğimiz sene Volkswagen Golf modelinin performanslı hot hatch modelleri olan; GTI, GTI TCR, GTD ve GTE gibi modelleri mevcut. Belirtilen bu modellerin eskilerinden tek farkı ClupSport ismi yerine TCR ismi kullanılmasıydı. Bu bilgiden sonra gelin birlikte Volkswagen Golf R Plus modeli ile ilgili bilgilere göz atalım.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında resmi olarak tanıtılan Yeni Golf R modeli 315 beygir gücündeydi. Fakat daha önce  Wolfsburg’un all-paw hatchback’inin, 329 beygir gücünde olduğu belirtilmişti. Peki aradaki 14 beygir gücü nereye gitti ? Youtube Volkswizard tarafından bu gizem çözüme kavuştu gibi görünmekte. Golf GTI modelini test etme şansını yakalayan Youtuber kullanma kılavuzuna detaylı olarak göz attı. Bu sayede kullanma kılavuzunda Golf R modelinin 329 beygir gücünde olduğu dikkatini çekti. Ayrıca kılavuzun sonunda, listedeki motorların Golf MK8 modelleri için halihazırda mevcut olduğu da dikkatini çekti.

Kullanıcı kılavuzunda yer alan 329 beygirlik 2.0 TFSI motorunun “DNFF” kodlu başka bir çeşidi daha vardı. Bu motor ile geçen yılki kullanıcı kılavuzundaki “DNFF” kodlu motor aynı motordu. Tüm bu bilgiler göz önüne alındığı vakit söylentilere konu olan Golf R Plus modelinin er yada geç gerçekleşebileceği kanısına varıldı.

Volkswagen, 2014 Pekin Otomobil Fuarından bu yana daha çekici bir Golf R fikriyle uğraşıyordu. Bu nedenle MK7 kasa kodu ile üretilen Golf modellerinin 2. yarısında daha güçlü bir model gelmesi bekleniyordu. Fakat bu beklenti karşılıksız kaldı. Volkswagen markasının Audi markasının 2.5 TFSI motorunu kullanmak istediği bilinenler arasındaydı. Fakat Ingolstadt bu isteği reddetti.

Volkswagen Golf R Plus ne zaman gelir?

Tüm bu yaşananlara rağmen Volkswagen Golf R Plus yine de olabilirdi. Ancak beklentiler 330 beygir gücü ile birlikte 420 Nm standart Golf R tork değeri tarafındaydı. Bu bilgilerin kalıcı olup olmadığı konusunda herhangi bir resmi açıklama veya netlik maalesef bulunmuyor.

Sonuç olarak yeni olan normal Volkswagen Golf R modelinin kademeli olarak Avrupa pazarına girmeye başladığını düşünürsek, Golf R Plus modelinin yakın zamanda gerçekleşmesi gelmesi beklenmiyor.

Exit mobile version