Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Golf ile Geçmiş ve Gelecek

Volkswagen Golf ile Geçmiş ve Gelecek 4

Tüm Dünya’nın bildiği üzere Volkswagen markası kendisini her daim kanıtlamış bir firma. Güvenlik ve müşteri potansiyelini dikkate alarak üretim yapan Volkswagen, geçmişten bugüne çok iyi bir şekilde yol kat ediyor. Volkswagen firmasının en çok ürettiği araçlardan biri ise Golf modelidir. Ülkemizdeki gençlerin ve modifiye severlerin en çok tercih ettiği araçlar listesinde ilk sıralardadır. Adını bir körfez akıntısından alan Golf modeli, ilk halini 1974 yılında piyasaya sürdü. Özellikle o yıllarda ekonomik kriz sebebiyle herkes ucuz araç arıyordu. 

VW Golf Tüm Modeller

Devreye Volkswagen Girdi!

O dönemlerde kendini hem kalitesiyle hem de ucuzluğuyla duyuran Volkswagen Golf resmen satış rekorları kırdı diyebiliriz. Hem ucuz hem de profesyonel bir sport kasasına sahip olan Golf kısa zamanlar içinde büyük satışlar elde etti. O dönemde ucuz araçlarda ABS fren diye bir şey yoktu. Bunu ilk yapanlardan biri de Golf oldu! Bu şekilde her insanın alabileceği standart haline getiren Volkswagen kendini çok büyük hale getirmişti. ABS fren ve çok güçlü bir motoru bu kadar ucuz bir arabaya sığdırması herkesi sevindirmişti. 

2003 – 2008 Dönemi Golf

Bu dönemlerde Golf artık görüntüsünü netleştirmişti. Çift katlamalı otomatik vites sistemini çok iyi geliştirmişti. Özellikle halen kullandığı TSI motorunu bu dönemde yayması onun yüksek rakamlara ulaşacağına iyi haberdi. Ama hiç bir şey beklediği gibi olmadı ve araç toplam 3 milyon sattı. O dönemlerde en az satan Golf modeli olmuştu. 

Tasarım Golf’ten Yana mı?

Özellikle lüks araçlar üreten Volkswagen, Golf için mükemmel konsol olarak yorumlanmıştı. Kolay kullanımı ve iç tasarımı ile birlikte büyük bir çığır açmıştı. O dönemin testlerinde ve halen Golf tasarım için geçer notlar alıyor.

Dijital Tekerlek | Instagram

Peki ya Güvenlik?

İlk üretim yıllarından bu yana en çok güvenliğe önem veren Volkswagen, araç üretiminde müşterinin kaza anında minimum zarar görmesini planlamakta. Görselliği sonrasına bırakan bu firma gerçekten tebrik edilmesi gerekilen araçlar üretiyor. Özellikle arabalarını dizel ile çalıştırmasını, insanların cep tasarruflarını yapması yönünde de büyük başarı kat etti diyebiliriz.

Görsel
Exit mobile version