Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Golf GTI sekizinci nesline ilk bakış

Volkswagen Golf GTI sekizinci nesline ilk bakış 17

Sekizince nesil Volkswagen Golf GTI modeline ve geçmiş GTI modellerinin tasarımlarına detaylı olarak gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen Golf GTI modeli her zaman segmenti için baz alınan bir model olmuştur. Bununla birlikte model her yeni nesli ile birlikte segmentini yeniden şekillendirmiştir.

Volkswagen Golf modelinin sekizinci neslinin ardından gözler GTI versiyonuna dikildi. Bununla birlikte Volkswagen Golf GTI modelinin 45 yıllık varoluşu özel bir sürümle kutluyor. Model her neslinde biraz daha gelişse dahi her zaman aynı stil ilkelerine bağlı kalmaya devam etti.

Nesilden nesile Volkswagen Golf GTI

Modelin en başına Mark 1 Golf GTI modeline baktığımızda; 1976 yılında Avrupa’da tanıtıldı. Bununla birlikte model o zamandan beri her neslin tonunu belirledi. İlk modelin ızgarası kırmızı bir rujla çerçevelenmişti. Bu kırmızı vurgusu modelin ön tarafında her zaman bulundu.

MK2 Golf GTI modeline baktığımızda ise bizleri ilk nesle göre daha şişkin bir tasarım bekliyor. Bununla birlikte model büyüyerek daha rahat bir model halini aldı.

MK3 Golf GTI modeli ise tasarım açısından önceki nesle göre daha yumuşak bir tasarıma sahip. Ayrıca model akıllara kazınan ikiz far tasarımına da sahipti.

Ardından gelen MK4 tasarımı eskisine göre daha mütevazi görünümle tanıtıldı. Ayrıca model sahip olduğu daha fazla renk seçeneği ile birlikte oldukça dikkat çekmeyi başarmıştı.

MK5 modeline baktığımızda ise serinin en büyüğü ve en ağır GTI modeli bizleri bekliyordu. Ardından gelen performans ve kalite iyileştirmeleri ile birlikte model eski nesline selam durur vaziyetteydi.

MK6 modeline geldiğimizde ise gözlemler modelin kalitesinin düştüğünü düşünmekteydi. Bununla birlikte model ön ayırıcıya sahip ilk GTI modeli oldu.

Yeni Golf GTI Dış Tasarım Başkanı Marco Pavone MK7 GTI modelini şu şekilde tanımlıyor;  “yaratıcı meyve sularımın bir tasarımcı olarak akmasına izin verilen ilk GTI olduğunu söylüyor. Benim için, en iyisi olmaya devam ediyor. ikonik bir kalite – hiçbir GTI bu kadar şık olmamıştı. “

Merakla beklenen MK8 GTI modeline geldiğimiz vakit ise bizleri özel farlar ve “ışık yeni kromdu” fikri bekliyor. Pavone model ile ilgili olarak; “Bu Golf GTI, modern çağın bir simgesi haline geldi” “Ancak, bu nitelikleri her zamankinden daha ilerici ve dijital bir şekilde bünyesinde barındırıyor.” cümlelerini kullanıyor. Bununla birlikte yeni modelde kırmızı ruj detayı ve bal peteği ızgarası gibi karakteristik detayların olması bekleniyor.

Son olarak her GTI modeli tamamen orijinaline kadar referans aldı. Fakat Volkswagen tarafı gelecekte GTI modeli gelmeyeceğini düşünüyorsanız yakın zamanda tanıtılan ID.4 GTX modelini hatırlayın.

“2021 Volkswagen Polo GTI resmi lansmana hazırlanıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version