Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Golf 8: Yakın Bakış

Volkswagen Golf 8: Yakın Bakış 8

Şu haberimizde; Volkswagen Golf 8’in tanıtılması ve bazı detayların ortaya çıktığına değindik. Volkswagen Golf 8 ile beraber gelen teknolojisi, piyasada bulunan kompakt hatchback’ler için çıtayı oldukça yukarı çeken özelliklere sahip. Volkswagen Golf için her çıkan yeni modelin bir öncekine çok benzediği görüşü yaygındır. Bu görüş dış görünüm için her ne kadar doğru olsa da iş iç tasarım ve teknolojiye geldiğinde hiç de aynı olmadığı gerçeğini ortaya çıkarıyor. Volkswagen Golf 8’de bu tezi doğrular nitelikte.

Yeni araç Volkswagen Golf serisinin tasarım çizgisinin sürdüren bir yapıda olmak ile beraber iç tasarım ve donanımdaki bazı yenilikler radikal olarak nitelendirilebilir. Bu yeniliklerin her birini içeren bir liste yapmaya kalkar isek bayağı bir mesai harcamamız gerekmekte. Bu yazımızda en majör yenilikler hakkında detaylar vereceğiz.

DIŞ TASARIM

Matrix LED farlar

Bu farları ilk gün yüzüne çıkaran marka her ne kadar Audi’de olsa kendini betimlediği ilk araba yeni Volkswagen marka SUV araç Touareg oldu. Daha sonra Euro-spec Passat modelinde ortaya çıkan bu akıllı farları kullanma sırası ise Golf 8’de.

İsteğe bağlı olarak sunulan “IQ.LIGHT LED” matris farlar, Golf’ün düzenine bağlı olarak on farklı şekilde otomatik olarak yanabilen her bir far matris modülü için 22 ayrı LED sunmakta.

KAPUT ALTI

Hafif hibrid

Volkswagen yakıt tüketimi ve emisyonu mümkün olduğu kadar azaltmak için Golf 8’e benzinli motorlarla donatılmış hafif bir hibrit sistem kurmuş. Bu sistem eTSI etiketini taşıyacak ve üç farklı tipte sunulacak. Bunlar ise; 110 hp (81 kW) ile 1.0 litrelik üç silindirli ünite, her ikisi de 1.5 litrelik dört silindirli olan 130 hp (96 kW) ve 150 hp (110 kW)ünite olmak üzere. Seçilen motordan bağımsız olarak yedi vitesli DSG şanzımanda Golf 8’de yer alacak.

Bu eTSI Golf’ler 48 V kayışlı marş jeneratörü, 48 V lityum iyon akü paketi ve bir fren enerjisi geri kazanma sistemine sahip olacak. Bünyesinde bulunan hafif hibrit güç aktarma organları Daha da fazla yakıt tasarrufu sağlamak için de birkaç fonksiyona sahip olacak. Aracın performansı, elektrikli destek ve motorun çalıştırılması sayesinde de artırıldı, 48-V sistem sayesinde motoru daha yumuşak tutuyor ve durumu her yönden kazançlı bir hale getiriyor.

İÇ TASARIM

Multimedya

45 yıl, yedi kuşak ve 35 milyon otomobilin ardından Volkswagen Golf serisi için analog gösterge grubuna elveda zamanı. Volkswagen Golf 8 temel sürümde bile tamamen dijital bir sürücü ekranı gelmekte. 10,25 inç olan ekran ve multimedya sistemi için daha düşük sürümlerde 8,25 inç diyagonal ekran alanı bulunurken daha pahalı modeller için 10 inç ekranlı olmak üzere bir dokunmatik ekran bulunmakta.

Yeni gelen Head-Up Display özelliği sayesinde görüntüyü, diğer bazı araçlarda bulacağınız gibi, direksiyon simidinin arkasındaki küçük bir cam parçasına yansıtmak yerine isteğe göre ön cama yansıtmak mümkün. vizyon. Navigasyon bildirimleri ve seyahat hızı gibi çeşitli ilgili bilgileri bu ekranda görüntüleyebiliyorsunuz.

Dijital Tekerlek | Facebook

Üç Farklı Bölge İçin İklim Kontrolü

Çığır açan bir özellik olmamasına rağmen lüks olmayan bir kompakt otomobilde bu özelliğin olması oldukça güzel. Air Care Climatronic resmi adı ile anılan sistem “Akıllı İklim” işlevine sahip. Sistemde “Temiz hava” ve “sıcak eller” gibi bazı şık klima özellikleri bulunmakta.

Sesli Komut

Golf 8’de bulunan bir diğer özellik ise Amazon tarafından geliştirilmiş olan Alexa. Sanan bir asistan olan Alexa direksiyonun arkasındaki hayatınızı kolaylaştırmak için yeni VW Golf’e entegre edildi. Asistan sayesinde sürücüler Alexa’dan; müzik çalmasını, haberleri veya hava durumunu kontrol etmesini ve aynı zamanda ses kontrolü ile uyumlu cihazları kontrol etmesini isteyebilmekte.

Mobil Anahtar

Akıllı telefonlar ile beraber birçok cihazın kullanımı oldukça gereksiz olmaya başladı. Bundan nasibini alan aracımız Golf 8’i, Volkswagen uyumlu Samsung akıllı telefonunuzla beraber açabiliyorsunuz. Arabanın kilidinin açılıp kapanması için tek yapmanız gereken akıllı telefonu kapı kolunun yanına yerleştirilmek ve bu işlem için telefonun mobil bağlantısına ihtiyaç duyulmuyor. İlk kullanımdan önce, akıllı telefonu tek seferlik şifre ile beraber aracın bilgi-eğlence sistemine bağlamanız gerekiyor.

İçeri girdikten sonra, orta konsolda görebileceğiz alana akıllı telefonu yerleştirmenin ardından motoru çalıştırılabiliyor. İlginç bir diğer detay ise bu sanal anahtarın çoğaltılabilir olması. Bu özellik sayesinde sanal anahtarı ailenin diğer üyelerine veya arkadaşlara gönderebilir böylece Golf’e farklı bir akıllı telefondan erişebilirsiniz.

SÜRÜŞ

En son Avrupa için tasarlanan Passat’ta tanıtılan gelişmiş Seyahat Yardımı sistemini yeni Golf 8’de de görmekteyiz. Seyahat Yardımı sistemi temel olarak; 210 km hıza kadar çalışabilen yarı-otonom bir sürüş sistemidir. Volkswagen Golf 8 bu özelliği sayesinde, uydudan aldığı ve sensörlerle algıladığı unsurlara göre isteğe bağlı veya acil durumlarda kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır.

Exit mobile version