Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen fabrikasında üretim nasıl yapılıyor?

Volkswagen fabrikasında üretim nasıl yapılıyor? 3

Dünyanın en büyük otomobil fabrikasını gezmeye hazır olun. 16 saniyede 1 otomobil üreten Volkswagen fabrikası nasıl üretim yapıyor? Gelin detaylara beraber göz atalım.

Volkswagen marka hikayesi

Dünyanın en büyük araba fabrikası

80 yıllık geçmişe sahip Volkswagen’in Almanya’daki fabrikası senede 800 bin araç üretme kapasitesine sahip. Volkswagen’in kaporta üretim fabrikasından başlayacağınız gezi teslimat ve dünyanın en hızlı otoparkı ile son buluyor. İçerisindeki futbol sahasından kendi otellerine kadar birçok farklı birim bulunuyor. Fabrikanın içerisinde 63 bin işçi çalışıyor ve işçilerin tesisler arasında ulaşım sağlaması için 6.000 bisiklet ve toplu taşıma araçları yer alıyor. 6 milyon 500 bin kilometrelik alana kurulu olan fabrika 60 kilometrelik tren yolu ve 70 kilometrelik araba yoluna ev sahipliği yapıyor.

Tatildeyken gidip gezebileceğiniz ve üretimin her adımını izleyebileceğiniz Volkswagen fabrikası binlerce robot yardımıyla üretim yapıyor. İçerisindeki sosis fabrikasından diğer farklı birimlere kadar yüzlerce farklı alanı ve tesisi olan fabrikada neredeyse her parça farklı ülkelerden geliyor.

Fabrikanın Ar-Ge merkezine de göz atabileceğiniz videoda Volkswagen’in devasa yapay dünyasına da göz atabileceksiniz. Tam zamanında süreç ile anında süpermarket adı verilen süreç ile fabrikada depolama yapılmıyor. Gerekli parçalar anında tesise giriş yapıyor ve 6 saat sonra bir otomobilin parçası olarak fabrikadan ayrılıyor.

Otomobillerin dünyanın her yerine ulaşmasını sağlayan lojistik ağından araç teslim merkezine kadar birçok konuda bilgi sahibi olacağınız Volkswagen fabrikası üretim videosunu izlemeyi unutmayın. Ayrıca Volkswagen’in marka hikayesini okumak için buradaki habere bakabilirsiniz.

Exit mobile version