Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen elektrikli modeller için bütçesini arttırabilir

Volkswagen elektrikli modeller için bütçesini arttırabilir 2

Volkswagen elektrikli modeller ile ilgili geliştirmeler adına ihtiyaç duyduğu bütçeyi arttırmayı planlamakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz ay Volkswagen Grubu Tesla kadar elektrikli araç satma yolunda olduğunu veriler ile göstermişti. Bununla birlikte planların, 2025 yılına kadar satış adetleri bakımından Tesla tarafını geçmesi yönünde.

İddialı elektrifikasyon hedeflerine sahip olan marka yeni teknolojilere yatırım yapmak adına nakit paraya ihtiyaç duymakta. Bu yüzden şirket bu nakite ulaşmak adına araştırmalar içerisinde olduğu bilinmekte.

Bloomberg tarafına göre Volkswagen AG, Porsche tarafı için ayrı bir listeleme olasılığını araştırmakta. Bu hamle şirketin değerlenmesi adına önemli bir hamle olabilir. Fakat Volkswagen, Porsche tarafının listesini henüz onaylamadı.

Diğer markalar neler yapmakta ?

Diğer yüksek profilli otomobil üreticilerine baktığımız vakit; geçtiğimiz yıllarda Aston Martin ve Ferrari halka açılmaktaydı. Bununla birlikte Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess; Tesla’nın iyimser bir pazardan yararlanan bir şirket örneği olarak göstermekte.

Analist Michael Dean bu konuyla ilgili şu cümleleri kullanmakta; “Porsche markasının bir Volkswagen halka arzı, çok ihtiyaç duyulan hissedar değerini oluşturmak için cesur bir çözüm olacaktır” dedi.

Porsche markasının analizi yapıldığı vakit; yaklaşık 110 milyar Euro değerinde olabileceği belirtilmekte. Bu değer Volkswagen tarafının 90 milyar ile 109 milyar dolarlık kendi piyasa değerinden fazla.

Sonuç olarak, Volkswagen Grubu Porsche hisselerinin çoğunluğunu elinde tutacak. Grup Porsche listesi sayesinde gelebilecek plan 200 milyar Euro nakit para ile birlikte Volkswagen elektrikli modeller başlığı altında olan; ID.3 hatchback ve ID.4 crossover gibi modeller haricinde ID.6 modelinin hızlanması söz konusu olabilir.
Ayrıca unutmamak gerekir ki Volkswagen geçtiğimiz günlerde otonom sürüş konusunda daha iyi bir seviyeye gelmek adına Microsoft ile işbirliği sağlanmaktaydı. Bu tarz adımların yaşanması Porsche gibi değerli bir markanın listeme mantığının hedefe yönelik olduğunu göstermekte. Elbette konu ile alakalı en net bilgiyi, Volkswagen tarafından geldiği vakit elde edebileceğiz.

Exit mobile version