Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen artık dünyanın en büyük otomobil üreticisi olmak istemiyor

Volkswagen artık dünyanın en büyük otomobil üreticisi olmak istemiyor 13

Uzun süren rekabetin ardından Volkswagen tarafı “en büyük otomobil üreticisi olma” hedefinin sona erdiğini belirtti. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafı en son 2019 yılında ödülü almaktaydı. Bu ödül Dieselgate skandalından sadece yedi yıl sonra büyük bir başarıydı. Fakat Toyota tarafı geçtiğimiz sene bu ödülü Volkswagen tarafının elinden almayı başarmıştı.

Her geçen gün değişen otomotiv dünyası ile birlikte Volkswagen en büyük olmanın artık gerekli olmadığına yönelik stratejik bir karar aldı. Belki de bu kararın markaya avantajları bile olabilir. Marka birini yenmek yada geçmeye odaklanmak yerine tamamen elektrikli gelecek üzerine konsantre olabilir. Bununla birlikte ID.4, Taycan ve e-tron gibi modeller markanın EV alanında şimdiden oldukça başarılı olan modelleri.

Toyota tarafında ise bataryalı bir elektrikli araç bulunmamakta. Fakat yakın zamanda ortaya çıkan bZ4X konseptinin üretim versiyonunun; E-TNGA mimarisine sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte marka elektrikli modeller için oldukça önemli olan katı hal pillerin sözünü de sevenlerine verdi.

Volkswagen ve Toyota satış rakamları

Geçtiğimiz sene boyunca Toyota toplam 9.53 milyon araç satarken; VW tarafında bu sayı 9.31 milyon seviyesinde. Fakat Toyota tarafının toplam satışları geçtiğimiz seneye göre yüzde 11.3 oranında düşmekte. VW tarafı ise yüzde 15.2 oranında bir düşüşe sahip.

Her iki marka da son beş yıl içerisinde ilk kez yıllık bazda satışlarda düşüş yaşadı. Elbette düşüşün en büyük nedeni olarak küresel salgın görülmekte.

Son olarak VW tarafının iddiasının sona ermesi ile birlikte Toyota tarafının en büyük otomobil üreticisi olmaya devam etmesi bekleniyor. Fakat unutmamak gerekir ki bu ünvan en değerli otomobil üreticisi ile aynı anlama gelmemekte.

“İsviçre’nin Morand markası Hiper Otomobil yapıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version