Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen, Apple ‘ın araba yapabileceğine inanmıyor!

Volkswagen, Apple 'ın araba yapabileceğine inanmıyor! 4

Son günlerdeki en ilginç otomobil endüstrisi haberlerinden biri, Hyundai’nin Apple ile elektrikli aracının nihayet gerçekleşmesini sağlayacak bir anlaşmaya varamamış olmalarıydı belki de. Teknoloji devinin platform, yazılım ve diğer gerekli donanımlar gibi bir EV inşa etmek için ihtiyaç duyduğu hemen hemen her şeye sahip olduğu varsayılıyor, tek bir önemli şey hariç: üretim.

Araba yapmak, telefon yapmaya benzemez!

Araç inşa etmek, akıllı telefonlar ve tabletler yapmaktan çok farklı ve çok daha karmaşık. İşte burada Hyundai devreye girdi ve kendi iç nedenlerinden dolayı anlaşmayı kabul etti. Nissan da Apple için potansiyel bir isimdi fakat iptal oldu , ancak Apple hala sessizliğini koruyor. Volkswagen de o listede olabilir mi? Hele ki bu yorumdan sonra pek sanmıyoruz..


Reuters’e göre VW Grubu CEO’su Herbert Diess, Apple’ın potansiyel pazara girişi konusunda endişeli duymuyor ancak 2024 hedefinden de şüphe ediyor.

Volkswagen, Apple Car konusunda endişeli değil

“Otomobil endüstrisi, tek bir hamlede devralabileceğiniz tipik bir teknoloji sektörü değil,” diyor, Diess. “Apple bunu çabucak yapabilecek durumda değil.” Yine de Diess, Apple’ın yazılım, tasarım ve pillerdeki engin uzmanlığı nedeniyle neden kendi araçlarına sahip olmak istediğini anladığını belirtiyor. “Yine de bize rakip olmasından korkmuyoruz” diye ekliyor.


Alman otomobil üreticisi şu anda ABD ve diğer pazarlarda tamamen yeni VW ID.4 crossover’ı piyasaya sürüyor. Bu ülkelerin çoğunda ID.3 hatchback zaten kullanılıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde volkswagen grubunun daha çok elektrikli araçlarını göreceğimizi de eklemek isteriz.

VW Grubu’nun Audi ve Porsche gibi premium bölümlerin şu anda satışta olan Taycan ve yeni ortaya çıkan e-tron GT de dahil olmak üzere kendi elektrikli arabaları var . Kaldı ki, Apple, yazılım bilgi birikiminin bir kısmını paylaşmaya istekli olsa bile, VW Grubu’nun kendine ait çok gizli karşı vuruş projeleri var!

Volkswagen ID.4 Avrupa’da satışa çıktı!

Exit mobile version