Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Aero B yani elektrikli Passat yeniden görüntülendi!

Volkswagen Passat modelinin geleceği olarak görülen, Volkswagen Aero B modeli test halindeyken kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2023 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Aero B modelinin direkt olarak Tesla Model 3, Polestar 2 ve Hyundai Ioniq 6 modellerine rakip olması bekleniyor. Bununla birlikte oldukça sevilen Passat modelinin elektrikli geleceği olarak görülen model; test halindeyken hafif kamuflajlı olarak kameralara yakalanıyor.

Görüntülere bakıldığında artık üretim modeli olduğu düşünülen model, sahip olduğu kamuflajlar itibariyle halen net olarak görüntülenmiş değil. Elbette oldukça normal olan bu durumun doğurduğu büyük merak, yalnızca resmi lansman ile aşılabilecek.

Aero B ilk etapta ID olarak isimlendirilen bir konsept olarak tanıtıldı. Bununla birlikte 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterilen modelin tek bir şarj ile 600 kilometre menzile sahip olacağı sözü de; aynı yıl içerisinde Volkswagen tarafından verildi.

Volkswagen Aero B tasarımı

Tasarıma baktığımızda nispeten daha kısa ve alçak görünen modelin burun kısmına nazaran; C sütununun etrafındaki paneller oldukça geniş ve uzun görünüyor. Bununla birlikte kabin ve karoser arka akstaki elektrik motoruna yer açmak adına kullanıldığı için; sürücü oldukça önde oturmak durumunda kalacak gibi görünüyor.

Ön tasarım itibariyle markanın genel tasarım dilinden oldukça etkilenen modelin; ön fasya ve tamponunun alt kısmının direkt olarak ID.4 modelini hatırlattığını belirtmek gerekiyor. Farlar ise ID.4 modeline göre şimdilik daha uzun görünüyor.

Yan tarafta kaslı bir görünüme sahip olan model, Passat’a nazaran daha geniş bir görünüme sahip. Fakat resmi olarak modelin boyutları açıklanmadan boyut ile ilgili yorum yapmak bir hayli zor.

Son olarak arka tarafa baktığımızda ise ön kısma nazaran daha yüksek bir görünüme sahip. Bununla birlikte farlar ile arka camın orta noktasında bulunan ince uzun ışığında dikkatleri çektiğini belirtmek gerekiyor.

“2021 Peugeot 3008 fiyat listesi ve teknik özellikleri”

Exit mobile version