Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Aero B kış testlerinde görüntülendi

Elektrikli Passat olarak tanımlanan Volkswagen Aero B modeli kış testlerinde kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Kış testlerinde daha detaylı bir şekilde görüntülenen model; ID Space Vizzion konseptine dayanan station wagon versiyonundan önce sedan versiyonu ile tanıtılacak. Bununla birlikte dış boyutları itibariyle Passat modeline benzetilen modelin; iç tarafta Phaeton modeli ile eşdeğer bir iç yaşam alanına sahip olması bekleniyor.

Dış tasarım detaylarına baktığımızda; geleneksel ızgara tasarımı, farklı kaplamalar ile dikkatleri çekiyor. Fakat modelde yer yer bulunan bantlar ile bazı noktaları görmek oldukça zor. Ayrıca test aşamasında olan modelin üzerinde aldatıcı parçaların kullanılıyor olma ihtimali de bir hayli yüksek.

Henüz ismi resmi olarak onaylanmayan modelin isim tarafında ilk fikirler ID.6 yönündeydi. Ancak bu isim Çin pazarına özel olarak üretilen elektrikli SUV için kullanıldı. Bu nedenle elektrikli Passat olarak tanımlanan model halen Aero-B kod ismiyle geliştiriliyor.

MEB platformu üzerine inşa edilen modelin çift elektrikli motor konfigürasyonu ile dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte ID.4 ile gördüğümüz sportif GTX varyantında Aero B tarafında geliştirilmesi oldukça yüksek ihtimal.

Son olarak kalıcı adını henüz almayan Volkswagen Aero B modeli, 2023 yılının başlarında piyasaya sürülerek; Tesla Model 3, Polestar 2 ve Hyundai Ioniq 6 gibi modeller ile rekabet halinde olacak.

“TOYOTA GAZOO Racing 2022 Dakar Rallisi’nde boy gösterecek” başlıklı yazımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version