Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen 2030 yılına kadar pil tedarikini sağlamlaştırıyor

Volkswagen her geçen güç genişleyen elektrikli ürün gamında ihtiyaç duyduğu hammaddeleri güvence altına almak adına üç yeni anlaşma imzalıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman otomobil üreticisi 2030 yılına kadar; 2,2 milyon elektrikli otomobil üretme hedefiyle beraber elektrikli modellerin üretiminin hızlandıracak. Bu doğrultuda üretici pil tedariki tarafında sorun yaşamamak adına yeni sözleşmelere imza atıyor.

Anlaşmaların markaya yaklaşık 30 milyar Euro’ya mal olacağı düşünülüyor. Bununla birlikte bu anlaşmalar markanın pil genişletme planının bir parçasını oluştururken; Grubun on yıl içerisinde Avrupa’da altı yeni gigafabrika açmasını da sağlayacak. Ayrıca bu anlaşmalar üretimin devamlılığı için güvenilir bir pil kaynağına da erişimi sağlayacak.

Volkswagen tarafının yaptığı yeni ortaklıklar ile Tesla karşısında daha güçlü bir konum elde etme amacı da mevcut. Alman üreticinin son iş modeline baktığımızda gerçekten Tesla tarafıyla oldukça benzer bir model bizleri bekliyor. Bununla birlikte Volkswagen Grubu pil paketleri için katotları temin etmek adına; Belçikalı madencilik şirketi Umicore ile işbirliğini başlatan anlaşmayı imzaladı. Bu anlaşma ile marka sürdürülebilir kaynaklı ve iklim hedeflerine uygun pil üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ayrıca marka geleneksel üretim yönteminden birkaç işlemi değiştirerek yeni bir kuru kaplama konusunda çalışan; Cambridge merkezli bir araştırma merkezi 24M’ye de yatırım yaptı. Bu süreç boyunca pillerin CO2 ayak izini azalttığı da özellikle belirtiliyor.

Son olarak Volkswagen, elektrikli araç üreticileri için önemli bir rekabet alanı olan CO2 nötr lityum tedarikini güvence altına almak adına Vulcan Energy Resurces ile uzun süreli bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma ile Volkswagen’e 2026 yılından başlanarak; beş yıl boyunca çevre dostu lityum pillet tedarik edilecek.

“Herbert Diess, Volkswagen Grubu CEO’su olarak devam edecek”

Exit mobile version