Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen 2025 yılına kadar Tesla’yı geçmeyi planlıyor

Volkswagen elektrikli araç pazar payında Tesla’yı geçerek lider olmayı planlıyor. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla günümüzde dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olarak yoluna devam ediyor. Bununla birlikte elektrikli otomobillere olan ilginin artmasıyla; bu liderliği de korumak daha zor bir hale geliyor. Eski otomobil üreticileri tarafından üretilen ikonik veya geleceğe bakan modeller ile birlikte; Tesla tarafının liderliği elinde bulundurması bir nebze de olsa daha zor bir duruma giriyor. Şüphesiz Tesla tarafının en büyük rakiplerinden birisi de Volkswagen Grubu.

Volkswagen Grubu içerisinde bir çok büyük marka var. Bununla birlikte Volkswagen sunduğu elektrikli otomobiller ile çalışmalarını oldukça güzel bir şekilde kanıtladı.

VW Grubu CEO’su Herbert Diess, bir süredir Tesla’dan pazar payını çalmayı ve nihayetinde; dünyanın en çok elektrikli otomobil satan üreticisi olmayı planladıklarını açıkça belirtti. Diess bu hedefi 2025 yılına kadar başarabileceklerine olan inancını da özellikle belirtiyor. Bununla birlikte Diess geçtiğimiz Ocak ayında şu cümleyi kullanmıştı;

Volkswagen ne planlıyor?

VW Grubu, 2030 yılına kadar dünya genelinde yaklaşık 70 adet pille çalışan aracı piyasaya süreceğini söylemişti. Bununla birlikte marka yakın zamanda ABD pazarında EV satış stratejisini büyük ölçüde güçlendirmeyi planladığını da ekledi. Bu plan Volkswagen’in Başkan Biden’ın elektrikli araçların benimsenmesine yardımcı olma planından haberdar olmasından sonra geldi.

LMC Automotive’deki analistlere göre VW, 2025 yılına kadar Tesla’nın küresel pazar payını geçme yoluna oldukça iyi ilerliyor. Buna ek olarak Biden’ın planları ilk başta ilan edildiği gibi işlemedi. Bununla birlikte yapılacak uzlaşmanın ABD’de elektrikli araç satışlarını güçlendirecek faaliyetleri beraberinde getireceğine dair umutlar halen mevcut. Fakat herhangi bir garanti mevcut değil.

Son olarak, 2030 yılına kadar VW tarafının gelecek 70 elektrikli araçla, sonunda Tesla’yı yakalaması için şansı yüksek. Fakat 2025 yılı oldukça iddialı bir hedef.

“2022 Toyota Corolla Cross Japonya’da piyasaya sürüldü” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version