Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen 2020 Senesi ile Şov Yapmaya Hazırlanıyor

Volkswagen 2020 Senesi ile Şov Yapmaya Hazırlanıyor 2

Alman otomobil devi Volkswagen yeni yıla bomba gibi girmeye hazırlanıyor. Yeni yıl itibariyle kendi üretimi olduğu tam tamına 34 yeni modeli sürücüleriyle buluşturacak Volkswagen, çıkaracağı araçların 12 adedinin de SUV model olacağını belirtti. 12 SUV modelin yanı sıra yıllardan beri sürücüler ile buluşturduğu klasik serilerine de devam etmiş olacak.  34 modelin tamamı geçtiğimiz günlerde Volkswagen CEO’su tarafından yapılan açıklama ile uyumlu olacağı biliniyor. Açıkladıkları dönüşüm stratejisine uygun olarak araç üretecek olan Volkswagen, bu zamana kadar görmediğimiz modelleri de piyasaya süreceği gibi alışkın olduğumuz, kopamadığımız modelleri de 2020 yılı itibariyle sürücüleri ile buluşturacak. Geliştirdikleri dönemsel plan ile birlikte 2024 yılına kadar 19 milyar euroluk yatırım yapacak olan firma, yeni dönemine 2020 Ocak ayı itibari ile başlıyor diyebiliriz.

Volkswagen de Temel Amaç Karbon Salınımı Azaltmak

Volkswagen tarafından yeni modellere yapılan yatırımlar aynı zamanda çevre kirliliğinin de azalması yönünde olduğu geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 2050 yılına kadar araçların salmış olduğu karbon kirliliğini en minumum seviyeye getirmek isteyen Volkswagen, 34 yeni model üretiminin 12 adetinden bunu başarmış diyebiliriz.

Elektrikli Modeller Önemli

Son yıllarda birçok otomobil üreticisinin üstünde çalışmış olduğu elektrikli otomobiller, alman devinin de stratejileri arasında. Şuan için araçların bir kısmı ID markası adı altında üretim aşamasında olduğunu sizlere açıklayabiliriz. İlk üretim olan ve piyasaya ilk sürülecek olan araç ID.3 olarak sunulacak. Aracın hız menzili yaklaşık 550 kilometreye erişebilecek. Bir sonraki aşamada ise ID.4 modeli üretilecek ve bu model firmaların önemli Pazar payı sahibi olduğu ABD’ye satılmış olacak.

Volkswagen’in araç planlamalarında 2029’a kadar 26 milyon adet elektrikli otomobil satmak bulunuyor. Buna ek olarak şirket, hibrit otomobil satışlarında da 6 milyona ulaşmayı amaçlamaktadır. Alman devinin elektrikli modelleri, farklı farklı ülkelerde bulunan 16 fabrikada üretilecek. Volkswagen 2030 yılına kadar bambaşka bir marka olmayı amaçlamaktadır. Bizlerde periyotlar halinde nasıl bir değişim geçirdiklerini, stratejilerini ne kadar koruyabildiklerini inceliyor olacağız.  Hep birlikte 2020 itibariyle yeni Volkswagenleri merak ile bekliyor olacağız.

Exit mobile version