Site icon Dijital Tekerlek

Vettel, 2019 Lastiklerinin Ferrariyi Etkilediğini Açıkladı

Vettel, 2019 Lastiklerinin Ferrariyi Etkilediğini Açıkladı 2

Sebastian Vettel, 2019 senesindeki lastiklerin Ferrari’yi diğer takımlara oran ile daha çok etkilediğini ve takım olarak bu sebepten ötürü sezonu şampiyon bitiremediklerini düşünüyor. Sebastian Vettel ve Ferrari sezon istedikleri başlangıcı yapamadıkları gibi 2019 sezonunun şampiyonluğunu da ezeli rakipleri Mercedes’e kaptırdılar.

Vettel 2019 senesinde birçok aracın çok fazla kayma yaşadığını ima ederken, lastik seçimi yüzünden birçok marka sorun yaşadı. Bu etkilenme de birçok favori markanın yarışlarda saf dışı kalmasına sebep olduğunun altını çizdi. Bu lastikler yüzünden şampiyonluğu bıraktıklarının altını çizen Vettel konuşmasının devamın ise tüm sezonu değerlendirdi.

Vettel’in konuşmasının devamı ise şu şekilde; “Arka tarafın istikrarı söz konusu olduğunda, araç tamamen yere yapışmak zorunda değil, çünkü önden kaymayı sevmiyorum. Çok farklı şekilde düşünen birkaç sürücü var. Belki de eski sürücüler hakkında konuşmak daha kolay. Örneğin David Coulthard, tam bir önden kayma ustasıydı. Bu kadar önden kayma ile ile nasıl bu kadar hızlı sürebildiğini bilmiyorum. Çözümlerim tükenirdi. Bununla başa çıkabilen ve üstesinden gelen sürücüler var. Döndüğümde belirli bir noktaya kadar istikrarlı bir arka tarafa ihtiyacım var. Genel olarak arkadan kaymayı kaçmayı tercih ederim, o zaman onunla bazı şeyler yapabilirim ve daha hızlı olabilirim.” Şeklinde konuştu.

Lastikler ile alakalı olarak da Ferrari başta olmak üzere pek çok markanın şikayet etmesi sebebiyle 2020 sezonunda yeni bir marka ile anlaşılması ve tüm sezon boyunca geçerli olacak yeni lastiklerin araçlara daha rahat yarış yapmasını sağlayacak.

Exit mobile version