Site icon Dijital Tekerlek

Vespa ilhamlı tek tekerlekli motorsiklet!

Monowheel  Z-One elektrikli motorsiklet görüntü olarak retro Vespa’ları andırıyor, fakat  teknolojisi modern ögeler taşımakta…

İtalyan firması Piaggio’nun 1946’da üretmeye başladığı Vespa, yarım yüzyıldan fazla süredir motorsiklet meraklılarının vazgeçemediği bir ikon. Bir yerden sonra kendi alt markasına ve şirketine dönüşen Vespa, günümüzde de ilginç tasarımlara ilham vermeye devam ediyor. Barselona kökenli Bel&Bel isimli tasarım stüdyosu, klasik görüntü ile modern teknolojiyi birleştirip Monowheel Z-One isimli aracı ortaya çıkartmış.

Vespa
Gelin şimdi biraz da işi mutfağından okuyalım;

‘’Tek tekerlekli bisiklet veya tek tekerlekli sirk bisikletine tek tekerlekli bir araç. Hokkabazlar ve sirk hareketleri tarafından popüler hale getirilen bu çok yönlü araç, hafif ve azaltılmış alanı için şehir sakinleri için en kullanışlı ulaşım modlarından biri olarak kullanılmıştır. Her ne kadar monosiklin modern bir araç gibi görünse de, aslında popülerlik kazanmaya çalışan tarih boyunca mühendisler tarafından yeniden keşfedilen oldukça eski bir icattır.

Sürücünün büyük bir denge hissine ve ağırlık merkezinin kontrolüne sahip olmasını gerektiren mekanik monosiklere hakim olmanın zorluğunun aksine, kendi kendine dengeli monosiklikler tüm deneyimi bir esinti yapar. Jiroskopların kullanılmasıyla, ivmeölçerler kendi kendine dengeli araç, sürücünün dengeyi unutmasını ve eğlenmeye odaklanmasını sağlar.

Dijital Tekerlek | Instagram

Sirkler Artık Vespa Mı Kullancak 🤔😂?

Bel & Bel’de, her zaman monosikete uygulanabilir bir taşıma şekli olarak ilgi duyduk, 2008’de, çağdaş sanatçı Ben Wilson’un eserlerinden esinlenerek ilk mono tekerleğimizi oluşturduk. 10 yıl sonra ve şu an tam kontrolümüz olan ve Z-Scooter gibi diğer parçalarda kullandığımız teknolojinin ilerlemesiyle, tekrar denemeye karar verdik.

Vespa

İnanılmaz hayal gücü ve devrim yaratan araç konseptleri için büyük hayranları olduğumuz Akira Toriyama’nın Dragon Ball’larının yaratımlarından esinlenerek, Monowheel Z-One’ı yaratmaya karar verdik.

Sayısız prototipten sonra eriştiğimiz noktada, Monowheel Z-One‘ın hem biz yaratıcılarını hem de marka imajımızı yansıtmasını istedik. Bunun için de onu Corradino D’Ascanio’nun yarattığı ünlü scooter motorsikletin retro tasarımına benzetmeye karar verdik. Şimdi yeni Monowheel Z-One’ın Bel & Bel’in ikonik kreasyonlarının bir parçası olacağına ve bugün size sunmaktan mutluluk duyuyoruz.’’

Vespa

Peki  siz ne düşünüyorsunuz? Tek tekerlekli  bir motorsikletle her gün sirkteymiş gibi hissetmek ister misiniz 😊

Exit mobile version