Site icon Dijital Tekerlek

Valtteri Bottas gelecek sezon Alfa Romeo için yarışacak

Valtteri Bottas gelecek sezon sonunda; Alfa Romeo F1 takımına katılmak adına Mercedes-AMG Petronas F1 takımından ayrıldığını açıkladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yaşlı Kurt Kimi Räikkönen’in emekliliği ardından boşalan Alfa Romeo sürücü koltuğuna; önümüzdeki sezon Valtteri Bottas oturacak. Bununla birlikte Bottas, İtalyan takımı ile çok yılı bir anlaşma imzalarken şu cümleleri kullandı;

 “Yarış kariyerimde yeni bir sayfa açılıyor: İkonik bir üreticiyle yeni bir mücadele olacak olan 2022 ve sonrasında Alfa Romeo Racing ORLEN’e katılmaktan heyecan duyuyorum”

“Alfa Romeo tanıtım gerektirmeyen bir marka; Formula 1 tarihinin harika sayfalarını yazdılar ve bu markayı temsil etmek bir onur olacak. Hinwil’deki kurulumun potansiyeli açık ve özellikle 2022’de takıma performansta bir sıçrama yapma şansı veren yeni düzenlemelerle birlikte takımı gridde yukarılara taşıma fırsatından zevk alıyorum.”

“Takımın bana duyduğu güven için minnettarım ve inançlarını ödemek için sabırsızlanıyorum.”

Valtteri Bottas, Mercedes tarafına Nico Rosberg’in emekliliği ardından katılmıştı. Bununla birlikte 4.5 sezon boyunca Mercedes için yarışan sürücü; kariyerindeki yeni sayfayı Alfa Romeo tarafında açıyor.

Bottas’ın Mercedes tarafındaki performansına baktığımız vakit; sürücü 4.5 sezon içerisinde dokuz kez galibiyet, 17 kez pole pozisyonu, 17 kez ise en hızlı tur süresini elde etmeyi başardı. Bununla birlikte geçen 4.5 sezonun ardından; son 1 sezondur Bottas’ın takımdan ayrılacağı dedikoduları F1 severler arasında konuşulmaktaydı. Bu haber ile birlikte bu ayrılıkta resmiyet kazanmış oldu.

“Yeni BMW i Vision Circular konsepti sürdürülebilir bir geleceğe uzanıyor”

Exit mobile version