Site icon Dijital Tekerlek

Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapmamız Gerekenler

uzun-yol-dijitaltekerlek

Uzun Yol

Malum bayram yaklaşıyor, haliyle arabasıyla şehir dışına gidip tatil yapmak isteyenlerimiz vardır ⛱. Ancak arabayla uzun yola çıkmadan önce bazı dikkat edilmesi gerek meseleler var 🛠. Bugün sizlerle bunları inceleyelim.

En Önemlisi Aracın Bakımı

Aracın bakımları düzenli olarak yaptıran birisiyseniz, servise gitmenize gerek yok kendiniz kontrol edebilirsiniz silecekler, lastik basınçları, farlar vs. Ancak biraz üşengeçseniz bakıma gitmenizde fayda var çünkü basit bir eksiklik hayatınıza mâl olabilir (Allah korusun diyelim 🙏🏻).

Akünüzün Durumu

Akü aracınızın çalışması için olmazsa olmazlarından, uzun yıllar dayanıyor diye ihmal etmeyin sakın kontrol edin !!!

Araçın Sıvılarını Kontrol Edin

Mutlak kontrol edilmesi gereken hususlardan biri de aracın sıvılarıdır. Yağ durumu, soğutucu, şanzıman ve cam sıvıları.

Frenler

Frenler aracın çalışması için önemli olmayabilir ama durması için çok önemlidir 😅. Yola çıkmadan önce frenlerinizi dinleyin eğer frenlerden ses geliyorsa mutlaka frenlerinizi servise gösterin.

Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun

Ön Camların Temizliği

İlk başta basit bir konu gibi gözüksede önemli konulardan birisidir. Yolda giderken camınız çok kirli olursa kirleden gelen yansımalar gözlerinizde ani parlamalar oluşturup kasaya sebep olabilir.

İlk Yardım ve Acil Durum Kiti 🧰

Belgeleriniz

Olası polis çevirmesine karşı ehliyet ve ruhsatı kesinlikle unutmayın. Ayrıca sigorta belgesi ve diğer gerekli olan belgeler de unutulmaması iyi olur.

BONUS (Yol kenarına yapmamak için 🤭)

Yolculuğa çıkmadan önce ve yolculuk sırasında mutlaka araca binmeden tuvalet ihtiyacınızı görmeniz faydanızadır. Bazen yollarda uzun süre wc bulmakta zorlanabiliyoruz.

Exit mobile version