Site icon Dijital Tekerlek

Uygun fiyatlı Elektrikli Mercedes-Benz EQB geliyor

Uygun fiyatlı Elektrikli Mercedes-Benz EQB geliyor 7

Mercedes-Benz EQB modeli uygun fiyatlı elektrikli SUV modeli olarak geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafı geçtiğimiz günlerde tanıttığı EQS modeli ile birlikte EQ serisine ne kadar çok önem verdiğini kanıtlamakta idi. Bununla birlikte marka elektrikli modellerinin her kesimden alıcısı olmasını istemekte.

Mercedes-Benz EQB kompakt crossover modelinin yakında gelecek olan uygun fiyatlı elektrikli modellerden birisi olması beklenmekte. Bununla birlikte marka EQB modelini 18 Nisan Pazar günü açıklanacağı doğrulamakta. Ayrıca modelin sızan görsellerinin pek olmaması dikkatleri lansmana çekmesine yaramakta.

Modelin tanıtımı ile birlikte; Auto Shanghai, 2021 yılında Mercedes-EQ tarafının Night Shanghai’nin bir parçasını oluşturması beklenmekte. Ayrıca Yeni EQS modelinin lansmanının gerçekleşmiş olmasına rağmen model aynı etkinlikte Asya prömiyerini yapacak.

EQB modelinden beklentiler neler ?

Öncelikle modelin kompakt boyutuna rağmen yedi kişilik olması beklenmekte. Ayrıca koltuklar katlanabilir olması ile birlikte kullanımı kolay bir bagaj tasarımının geleceği düşünülmekte. EQB temel olarak GLB modelinin elektrikli versiyonu olduğu için modelin bir çok açıdan EQB modeline benzemeyi çok yüksek ihtimal.

Modelin tek görüntüsü Mercedes tarafından paylaşılan aşağıdaki görüntü;

Mercedes-Benz EQB modelinin, GLB modeli gibi kutu şekline benzeyen köşeli bir tasarıma sahip olması beklenmekte. Bununla birlikte çok popüler olan coupe benzeri bir tavan çizgisinin modelde yer alması beklenmemekte. Bu sayede en arkada oturacak iki kişinin yaşam alanının bir nebze artması çok yüksek ihtimal.

Mercedes-Benz EQB teknik özellikleri nasıl olacak ?

EQB modelinin GLB modelinden ilk farkının kapalı ızgara tasarımı olacağı düşünülmekte. Bununla birlikte EQB modelinin bir çok detayı henüz netleşmemekte. Fakat modelin dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte geleceği ve yaklaşık 268 beygir güç üretebilen iki elektrikli motora sahip olması beklenmekte. Ayrıca modelin EQA modeli gibi tek elektrikli motorlu versiyonunun da sunulması oldukça yüksek ihtimal. Menzil tarafında ise modelin 482 kilometre civarında menzile sahip olacağı düşünülmekte.

Son olarak modelin ilk olarak 2022 yılında Çin ve Avrupa pazarında satışa sunulması beklenmekte.

“Motor Sporlarında kullanılan güvenlik araçları – 2” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version