Site icon Dijital Tekerlek

Üst Seviye Hıza Ulaşan Uçan Araba Tanıtıldı

Üst Seviye Hıza Ulaşan Uçan Araba Tanıtıldı 2

Çocukluğumuzda izlemiş olduğumuz ve bizleri başka dünya alemlerine götürmüş olan uçan arabalar, artık günümüzde gerçek olmaya başladı. Çizgi filmler ve sinemalarda çocukluğumuzdan itibaren gösterilen uçan arabalar yaygınlaşarak devam ediyor.

Özellikle araba dünyasının önde gelen markaları uçan arabaların dünya üzerinde gelecek nesiller için büyük etkisi olacağını gösteriyor. Bu yüzden birçok büyük marka kendi yeni model üretimlerine devam ederken bir taraftan da yatırımlarını bu uçan otomobillerine harcayarak, yeni dünyanın temellerini atmaya çalışıyorlar.

Bahsetmiş olduğumuz gibi yatırımlarını bu tip araçlara harcayan markaların, şuan için yapmış olduğu yeni üretimler ile birlikte araba piyasasına girmeye hazırlanan PAL- V Pioneer aracıda bunlardan biri olarak görülmektedir.

Araba Tanıtımları Dönmeye Başladı

Miami Sanat Haftasında düzenlenen tanıtım ile kullanıcılar ile buluşan PAL-V Pioneer aracı, hem karada hem de havada giderek kullanıcılar için müthiş bir yenilik olarak görülmektedir. Araç içinde yapılan mekanizma sayesinde otomobil de bulunan iki pervaneye sahip olan araç içinde ekstra olarak iki tane de kuyruk kanadı bulunmaktadır.

Araç karada yaklaşık olarak 100 kilometre hıza çıkarken hava yolunda ise yaklaşık olarak 200 kilometreye kadar çıkıyor. Aracın üretiminden sorumlu olan baş mühendis Mike Stekelenburg ise yaptığı açıklamada konu ile ilgili olarak “ Uçan arabaların popülerliği günümüzde artmasına rağmen bu iş ile uğraşan bir avuç firma mevcut duruma geçmektedir. Bu iş ile birlikte hem havada hem karada gidebilen arabalar geleceğin araçları olacak.”  şeklinde açıklamalar yaptı.

Bu araçları diğer araçlardan ayıran bir diğer özellik ise araçların tasarımlarıdır. Kullanımı kolay ve yüzde yüz güvenli bir şekilde araba yapmayı amaçlamaktadırlar. Aracın küçük versiyonu Miami’de bulunan sergide tanıtılırken, kullanılacak olan yapının halen yapım aşamasında olduğu açıklandı.

Henüz hangi amaçlar ile kullanılacağı bilinmeyen araçların büyük ölçüde kargo firmalarının nakliye amacıyla kullanılmasını bekliyor. Aracın ticari versiyonunun fiyatı ise yaklaşık olarak 425.000 İngiliz Sterlini olarak belirlenmiş durumda. PAL-V tarafından yapılan açıklamalara göre ise araç için daha şimdiden 70 adet sipariş verilmiş durumda. Tahmin edilen tarihe göre araç 2021 senesi içerisinde teslimatların yapılacağı açıklandı.

Exit mobile version