Site icon Dijital Tekerlek

Ülkemizde Yedek Parça Piyasası

Ülkemizde Yedek Parça Piyasası 2

Ülkemizde genel anlamda satılan 2. el satılan araçlarından ve modifiye yapılan araçlardan bahsetmiştik. Bugün diğer bir önemli konularımızdan biri de yedek parçaların ucuzluğu ve bunların hangi araba markalarına ait oldukları.

Genel anlamda birçok araba yedek parçası ucuzluğu ile söz konusu. Ancak şunu söylemek gerekir ki ucuz arabanın ucuz parçası olur. Çoğu insan artık sıfır veya 2.el araba alırken ilk dikkat ettikleri unsur, yedek parçaları ucuz olan arabalardır! Bu arabaların yedek parçası yaşadığı memlekette var mı? Ya da 2. el araba alıyorum neden pahalı bir yedek parçasına sahip araba alayım? Gibi binlerce sebep.

Dijital Tekerlek | Instagram

Bu araştırmaların genel sorusu da aslında dikkat edilmesi gerekli unsur ne sıklıkla hasar çıkarabileceği. Örneğin, 2 farklı araç düşünürsek. Bir tanesi 50 bin de bakım gerektiren ya da parça değişimi gerektiren bir araç. Diğeri de 100 binde parça değişimi gerektiren bir araç olsun. Bir müşteri gözünden bakacak olursak, eğer alacak kişi normal durumda ise mutlaka 100 bin bakımında olanı ister. Çünkü bu onun başına daha az masraf çıkarır. Ayrıca zaman olarak da ona büyük bir vakit ayırır.

Yedek Parçası Ucuz Markalar Neler?

Yurt içine üretiminin olduğu araçlar listesine bakacak olursak. Bu listede ilk görülen isim Renault olacaktır. Bu araç fazla satılması nedeniyle artık yedek parça piyasasını ucuz tutma yönüyle ilerlemekte. Bir diğer yurt içi üretim yapan markalardan biri ise Fiat, Toyota, Hyundai modellerinin de diğerlerine göre yedek parça piyasası ucuz durumda ilerliyor. Bu nedenle insanlar artık yedek parçasını ucuz araçlar almaya başlıyor. Bu piyasada en çok seçilen araçlar olmalarının sebebi tamamen bundan ibarettir.

Örneğin Renault Clio için alacağınız bir balata, aynı markanın lüks sınıf Talisman modeli için Clio’ya göre oldukça yüksek olabilmekte. Diğer araçların markalarına göre sınıflandırmak gerekirse de BMW, Volkswagen grubu yedek parçaları yurt dışından getirdiği için bu fiyatlar diğerlerine göre oldukça yüksek kalıyor. Sizler de durumunuz normal ise mutlaka söylediğimiz araç modellerine bakmalısınız.

Exit mobile version