Site icon Dijital Tekerlek

Ülkemizde Satın Alabileceğiniz 4 Elektrikli Otomobil

Geçtiğimiz yıllarda popülaritesi oldukça artan elektrikli otomobiller ülkemizde de büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Başlıkta da belirttiğim gibi ülkemizde satın alabileceğiniz 4 elektrikli otomobili listeleyeceğiz. Fakat listeye başlamadan elektrikli ve hibrit farkını kısaca anlatayım.

Elektrikli arabalar sadece elektrik motorunun gücü ile hareket eder. Hibrit araçlarda asıl motor benzinlidir. Elektrik motoru benzinli motora destek için bulunur. Şimdiki listemizde sadece elektrik motoruna sahip araçları sıralayacağız.

1- Renault Twizy

Renault Twizy

Renault’un uygun fiyatlı elektrikli aracı Renault Twizy, dolu batarya ile size ortalama 100 km menzil sunuyor. Ve bunun karşılığı olarak da ortalama 2.5 TL ödemeniz gerekiyor. Ülkemizde 85.000 TL’ye sahip olabilirsiniz.

2- Renault ZOE

Renault Zoe

Renault’un satışa sunduğu bir diğer elektrikli modeli Renault ZOE, dolu bir bataryayla 400 km menzil sunuyor. Ülkemizde 235.000 TL’ye sahip olabilirsiniz.

4- Smart Fortwo

Smart Fortwo

Smart Fortwo ortalama 150 km menzil sunuyor tam dolu batarya ile. Bu menzile karşılık da ortalama 12 TL’lik bir fatura çıkıyor karşımıza. Smart Fortwo sahibi olabilmek için ortalama 160.000 TL ödemeniz gerekiyor.

3- BMW i3 ve i3s

BMW i3

BMW’nin premium segment elektikli otomobili BMW i3 serisi dolu bir batarya ile ortalama 270 km menzil sunuyor. Bu menzile karşılık olarak da 60 TL talep ediyor. Ortalama 300-350.000 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Exit mobile version