Site icon Dijital Tekerlek

Ülkemizde Satılan Akaryakıt Kalitesi Hakkında Açıklama

Ülkemizde Satılan Akaryakıt Kalitesi Hakkında Açıklama 1

Araç sayısının giderek artış göstermesiyle beraber akaryakıt kalitesi de oldukça önem arz etmektedir. Bugün yapılan bir açıklamayla akaryakıt kalitesinin önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Ülkemizde Satılan Akaryakıt Kalitesi Hakkında Açıklama Mustafa Yılmaz’dan Geldi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı olan Mustafa Yılmaz, Türkiye genelinde satışa sunulan akaryakıtın kalitesi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar sonucu akaryakıtımızın kaliteli olduğu hatta Avrupa dan bile daha kaliteli akaryakıt kullandığımız ortaya çıkarılmış oldu.

Akaryakıt fiyatlarının pahalı olması dolayısıyla her ne kadar sürücüler rahatsız olsa da araç kullanmaya devam etmekte. Dünyanın en pahalı akaryakıt fiyatlarına sahip olan ülkemizde araç kullanıcıları bazen kullandıkları aracın yakıt kalitesi hakkında şikayette bulunabiliyorlar.

Sürücüler özellikle petrollere gelen benzin ve motorinlerin gelmeden önce denetlenip denetlenmediğine ve akaryakıt istasyonuna geldikten sonra da aynı kalitenin korunup korunmadığı konusunda bazı araştırmalar yapıyordu. Bu araştırmalardan haberdar olan Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamalarla sürücüleri aydınlatmış oldu. Ülkemizin en doğusundan en batısına gelinceye dek akaryakıt istasyonlarından numuneler alınıp incelendi. Gelen sonuçlara bakıldığında kullanılan benzin ve motorinlerin kalitesi pek çok Avrupa Ülkesinden bile iyi olması sürücüleri sevindirdi.

Akaryakıt Kalitesi Konusunda En İyisi Biziz!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz insanları aydınlatmak için bu konuyla ilgili bir araştırma yaptıklarını belirtti. Yaptığı bir açıklama da ise;

Motorin numunelerinin yüzde 99,5’i, benzin numunelerinin ise yüzde 99,8’i teknik düzenlemelere uygun çıkmıştır. Ülkemizde satışa sunulan ürünlerin yüzde 99,65’i toplam akaryakıt kalitesi açısından teknik düzenlemelere uygun çıkmıştır. Bu oran 2018’deki yüzde 99,07 değerinin de üzerinde gerçekleşmiştir. Denetim ve düzenlemelerimizle tam kaliteyi yakaladık. AB ülkeleri için yayımlanan son AKİS raporuna göre, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere’deki akaryakıt kalitesi sırasıyla yüzde 96,1, yüzde 98,7, yüzde 98 ve yüzde 98,9 olarak gerçekleşti. Tüketicilerimiz bu ülkelerdeki emsallerinden daha kaliteli akaryakıt kullanıyor. AB ülkeleri motorin için 7 parametrede, benzin için 21 parametrede analiz gerçekleştirirken, Türkiye’de motorin için ilave 13 parametrede, benzinde de 7 parametrede daha analizler yapılıyor. Ülkemizde hem benzin hem de motorin analizleri daha kapsamlı olarak gerçekleştiriliyor.” Dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Motor Temizleyen Yakıt mı Olur?

Exit mobile version