Site icon Dijital Tekerlek

Uçan otomobil: Renault AIR4!

Renault 60. yıl dönümü için klasik Renault 4 modelinin fütüristik uçan versiyonu Renault AIR4 modelini tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk etapta Renault modeli,  “AIR4, trafiğin birleştiği, yaşamların durma noktasına geldiği ve üzerimizdeki dünyanın engellenmediği gerçeğinden doğan, bağımsızlık ve özgürlüğün bir simgesidir” cümlesiyle ifade ediliyor. Bununla birlikte orijinal 1961 Renault 4 ile benzer hatlara sahip olan gövde; tamamen karbon fiber malzemeden üretiliyor.

Renault AIR4 teknik özellikleri

İki kanatlı pervaneleri ile adeta büyük bir drone gibi görünen model; herhangi bir tekerleğe sahip değil. Bununla birlikte model 22.000 mAh lityum-polimer pillerden güç alıyor. Pervane başına toplam itme gücü 95 kilogram olan modelin şasisi, pervane çerçevelerinin ortasına yerleştiriyor.

Konseptin yatay azami hız değeri 90 km/s. Bununla birlikte model 700 metreye kadar yükseklikte uçabildiğini ve uçuş esnasında 70 dereceye kadar eğilme yeteneğine sahip olduğu özellikle belirtiliyor. Yükselme hızının ise 50 km/s seviyesinde olduğunu; fakat güvenlik nedenleriyle bu hız değerinin 15 km/s hıza indirildiğini de belirtmek gerekiyor.

Son olarak Fransa’da, Miami merkezli tasarım firması TheArsenale ile geliştirilen model; bu yılın sonuna kadar Paris’teki Atelier Renault müzesinde sergilenecek. Ardından ise model sergilenmek üzere 2022 yılında Miami, New York ve Makao’da bulunacak.

“Yeni Morgan Plus 8 GTR resmi olarak detaylandırıldı” başlıklı yazımızın detaylarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version