Site icon Dijital Tekerlek

Uber, Yeni Ruhsat Alamadı!

Uber, Yeni Ruhsat Alamadı! 1

Kısa bir süre, ülkemizde çalışma gösterdikten sonra yasaklanan Uber, bir ülkeden daha darbe yedi. Güvenlik nedeniyle belirli bir süredir sorunlar yaşanan Uber için, Londra’da gereken lisansın artık verilmeyeceği tespit edildi, Uber, Yeni Ruhsat Alamadı! Durma noktasına gelen Uber için bu çok üzücü bir haber. Detaylı bilgi almak için okumaya devam edin.

ABD merkezli ulaşım şirket, Londra da ki faaliyetlerindeki verdiği güvensizlikten ötürü ruhsat alamadı. Uber tarafından yapılan açıklama sonucu kararın temyiz edileceği belirlendi.

Londra ulaşımından sorumlu olan Transport for London yani TfL, Uber, İngiltere faaliyetleri konusunda açıklama yaptı. Uber’in lisans almak için uygun olmadığı belirlendi.

2017 yılında güvenlik kaygıları nedeniyle lisansını kaybetmiş, 15 aylık uzatma almayı başarmıştır. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu karara itiraz edileceği ve kararın yanlış olduğu belirlendi.

Londra’nın taşımacılık otoritesinin aldığı karar sonucu lisansı kaybetmesine yol açan kararı temyiz edecektir. Temyiz kararının ne olacağı konusunda herhangi bir bilgimiz olmasa da ilerleyen günlerde yeni açıklamalar olduğu takdirde ekleyip sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Max Verstappen Adeta Uçtu!

Uber Kararının Altında Yatan Sebepler

2017 yılına bakacak olursak;

Transport for London, firmanın lisansını kamu güvenliğini tam anlamıyla sağlamadığı için yenilemeye itiraz etmişti. Yönetim organı, sürücülerin kontrolünün iyi bir şekilde sağlanmadığı ve ciddi cezaları gerektiren suçların rapor edilmediğini belirtmişti.

Ayrıca Transport for London’nin kendilerini izlemesini engellemek amacıyla kullandığı Greyball isimli gizli yazılım da yeniden lisans alınmasının önündeki önemli engeldi.

Alınan kararları kabul etmeyen firma, temyize gideceğini ve lisansını yeniden almak istediğini belirtti.

Sizin, bu konu ile ilgili eklemek istedikleriniz var ise, aşağıda bulunan yorum kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version