Her ne kadar sizlerle paylaştığımız haberlere göre biraz farklı olsa da, her tekerlekli bilgi ve haber bizim için sizlerle paylaşma niteliğinde 😊.
Bizim için biraz yabancı terimler olsa da gelelim şimdi bizim tarlaların canavarına 😅.
Tamamen elektrikle çalışan yerli elektrikli traktörün tanıtımı Manisa’da yapılmıştı.
Prototip elektrikli traktör, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ’nde tarlaya çıkarılarak her yönden test edildi. Elektrikli traktör, 1 yıl içerisinde çiftçilerin hizmetine sunulmaya çalışılıyor. 🚜
İlk başlarda bir hayal olarak düşünülen bu traktör 45 dakikalık şarj süresi ile 4’lü 5’li pulluklarla sahada 7 saat kullanılabiliyor. Normalde pulluk çok güç gerektiren bir sistem.
Römork çekme, yük çekme, ilaçlama gibi işlemler için yaklaşık 10 ile 12 saat arasında kullanılabildiği laboratuar ve saha testlerinin uyuştuğunu gösteriyor.Ancak çiftçiye sunulmadan birkaç yazılım değişikliği yapılacak.
Eşi ve benzeri yok
Traktörün yazılımı yerli ve milli, 70 kişilik bir ekip çalışıyor. Yurt dışından ne kadar talep gelse de Türk malı olarak seri üretime geçilmek isteniyor.
Diğer traktörlerden bir diğer farkı ise diğerleri gibi çevreyi kirletmemesi. Üstelik ses de çıkarmıyor. 😱
Yeni Bir Sektör Mü Oluşuyor? 🤔
Yeni olduğundan birçok değişime açık bir sektör. Dolayısıyla 45 dakika olan şarjı 15 dakikaya düşürmek kısa vadeli hedefler arasında. 💪🏼
Şu an Türkiye’deki 1 milyon 800 bin traktörü kenara itmekten ziyade onların geri dönüşümleri için çalışılıyor.♻✅
1 yıl içerisinde çiftçimize hizmet vermesi için hazırlıklar gün geçtikçe hızlanıyor.