Site icon Dijital Tekerlek

Türkiye’nin İkinci El Otomobil Pazarında Ağustos Ayı Liderleri

Türkiye'nin İkinci El Otomobil Pazarında Ağustos Ayı Liderleri

Ağustos ayında online ikinci el otomobil pazarı dinamiklerine ışık tutan veriler açıklandı. Türkiye’de hangi marka ve modellerin en çok rağbet gördüğüne dair detaylar ve satış rakamları bu raporla birlikte gün yüzüne çıktı.

İkinci El Otomobil Pazarında Artış Devam Ediyor

Ağustos 2023’te Türkiye’deki ikinci el online otomobil ve hafif ticari araç pazarında, 2022 yılı Ağustos ayına kıyasla satışlarda yüzde 1’lik bir artış kaydedildi ve toplamda 125.935 adet araç satıldığı belirtildi. Otomobiller toplam satışların yüzde 82’sini oluştururken, hafif ticari araçların oranı ise yüzde 18 olarak kaydedildi.

2023 yılının ilk sekiz ayında, 2022 yılına kıyasla ilan sayısında yüzde 5, satış rakamlarında ise yüzde 13’lük bir artış meydana geldiğini görmekteyiz.

Lider Markalar Belli Oldu

Ağustos ayında, online ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazarında en çok tercih edilen marka 16.728 adetle Volkswagen oldu. Renault 15.735 adetle ikinci sırada yer alırken, üçüncülüğü 14.064 adetle Fiat aldı. Diğer öne çıkan markalar arasında Ford, BMW, Opel, Mercedes-Benz, Peugeot, Hyundai ve Toyota bulunuyor. Bu on marka, toplamda satılan 125.935 aracın yüzde 76’sını oluşturarak pazarın büyük bir bölümünü kapsamış durumda.

Ağustos Ayının En Çok Tercih Edilen Modelleri

Binek araç pazarında ise toplamda 103.717 adet satış gerçekleşti. Bu satışların zirvesinde, 4.911 adetle Renault Clio yer aldı. Onu sırasıyla Passat, Egea, Megane ve Focus takip etti. İlk on model içerisinde yer alan diğer araçlar arasında Corolla, Astra, BMW 5 Serisi, BMW 3 Serisi ve VW Polo bulunmaktadır. Bu modellerin toplamda gerçekleşen binek araç satışları içerisindeki payı ise yüzde 34,3.

Exit mobile version