Site icon Dijital Tekerlek

Türkiye’de En Çok Satılan 2. El Arabalar

Türkiye’de En Çok Satılan 2. El Arabalar 1

Türkiye’nin en iyi araştırma merkezlerinden biri olan Cardata, geçtiğimiz günlerde Türkiye üzerinde en çok satılan 2. El araçların hangileri olduğunu anlayacağımız bir araştırma başlattı. Bu araştırma sırasında Türkiye’nin her noktasında araçlar satılıyorsa tespit etti. Araştırmaların sonucunda ise büyük farklar ortaya çıktı.

Neredeyse bazı markalar yok hale gelmiş diyebiliriz. Cardata Türkiye genel müdürü Hüsamettin Yalçın, basın açıklamalarında müşterilerin 40.000 TL ve 70.000 TL çapındaki araçları tercih ettiğini dile getirdi. İnsanların arabalarına çocukları gibi baktıklarını söyledi. Daha sonrasında artık ikinci el piyasasına da zam gelebilir açıklamasıyla tüm Türkiye’ye seslendi. Sayın Yalçın, satılan araçların çoğunun Volkswagen olduğunu da kaçırmadı.

Türkiye’de 2. El piyasası o kadar büyük bir hal aldı ki, artık araba ticaretinin %80’lik kısmı kesinlikle sıfır piyasası değil, 2. el piyasasından geçiyor. Bunları dile getiren Hüsamettin Yalçın, “2015 – 2016 Yıllarında üretim hatası yaptıkları halde Türkiye’de Volkswagen’in neden bu kadar tutulduğunu anlayamıyorum” dedi. 2015 Yılında birkaç otomobilin emniyet güvenlik sisteminde ve hava yastık güvenliğinde hata yapan Volkswagen neden hala bu kadar pahalı? Neden bu hatalar daha düzelmediği halde bu kadar tutuluyor. İşte bizler Cardata olarak bunu da tespit ettik.

Türkiye’nin En Çok Satılan 2. El Araba Piyasası

  1. Volkswagen Passat
  2. Renault Symbol
  3. Fiat Linea
  4. Ford Focus
  5. Fiat Egea
  6. Renault Megane
  7. Volkswagen Jetta
  8. Ford Fiesta0

Cardata ailesi olarak sadece Türkiye’nin en çok satılan 2.el piyasasını değil, en çok modifiye yapılan araçları da tespit ettik. Günümüzde bakıyoruz ki en çok modifiye yapılan araçlar, en ucuz araçlar listesinde. İnsanlar artık ucuz araçları süsleyip satmayı seviyor ya da öyle kendisi kullanıyor.

Türkiye’nin En çok Modifiye Yapılan Araçları

  1. Doğan – Şahin – Tofaş modelleri her zaman ki gibi ilk sırada eşit olarak yer alıyor.
  2. Honda Civic – Yeni nesil gençlerin en çok modifiye ve boya yapmayı sevdiği 2. Araç.  
  3. Polo
  4. Golf- modeli aslında en çoklar listesinde ilk sıralarda olması lazım. Nedenlerinden önemli olanı ise golf çok fazla satılıyor ve neredeyse hepsi modofiye için alınıyor. Ama pahalı olduğu için alt sıralarda yer alıyor.
Exit mobile version