Site icon Dijital Tekerlek

Türkiye Otonom Araçların Sıkı Takipçisi

Türkiye Otonom Araçların Sıkı Takipçisi 4

Deloitte Türkiye ve Otomotiv Distribütörleri Derneğinin (ODD) birlikte yaptığı bir araştırmayla otonom araçlar hakkında oldukça ilginç veriler elde edildi.

Deloitte Türkiye ve Otomotiv Distribütörleri Derneği, Türkiye’deki otomobil kullanıcıları üzerinde  güzel bir araştırma yaptı.

Araştırmanın başlığı “İleri Araç Teknolojileri” ve sonuçları İstanbul’da bir toplantı ile açıklandı. Araştırmacılar anlanabilirlik düzeyini yükseltmek için ana başlığı da  ‘’Mobilite ekosistemi“, “bağlantılı araçlar“, “otonom araçlar” ve “tüketicilerin bir sonraki araçları” gibi dört başlığa bölmüşler ve tüketicilere sorular sormuşlar.

3 bin tüketiciye yöneltilen sorular neticesinde oluşan cevaplar ise oldukça dikkat çekiyor. Kullanıcılar mobilitenin en büyük amacının %36 ile seyahat olduğunu söylüyor. Bunu güvenlik, konfor ve maliyet takip ediyor. Bir diğeri ise kişisel araç kullanımı. Türkiye %81 ile kişisel araç kullanımı ile birinci durumda. Kullanıcılar önümüzdeki 3 yıl içerisinde de kendi araçlarını kullanmaya devam edeceklerini söylüyor.

 Araştırmanın en dikkat çeken başlıklarından biri sürücüsüz araçlar konusu. Katılımcıların %22’si otonom araçlar çok ilgi duyduğunu, %67’si ise ilgili olduğunu söylemiş. Global olarak düşünüldüğünde sürücüsüz araçlara en yoğun ilgi Türkiye’de çıkmış. Ülkemizi Almanya, İngiltere ve ABD gibi ülkeler takip ediyor.

Dijital Tekerlek | Twitter

Görsel Kaynak 1

Exit mobile version