Site icon Dijital Tekerlek

Türkiye İki Tekerlek İhracatında En Üstlerde 👏🏻

Türkiye İki Tekerlek İhracatında En Üstlerde 👏🏻 5

Türkiye, elektrikli bisiklet üretiminde diğer önde gelen Avrupa ülkelerinin yanında yer alıyor. Bu sene elektrikli bisiklet ihracatında elde ettiğimiz başarı da dikkatleri çekiyor.

Elektrikli bisikletlere olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Avrupa Bisiklet Endüstrileri Konfederasyonu’nun paylaştığı verilere göre sadece 2017 senesinde 20 milyondan fazla bisiklet satıldı ve iki milyonu ise elektrikli bisikletti. Ayrıca bu bisikletlerin katma değeri normal bisiklete göre beş kat daha yüksek. Yani potansiyeli oldukça yüksek bir sektörden bahsediyoruz. Türkiye’deki üreticiler de bu alanda tam gaz çalışıyorlar.

Elektrikli Bisiklet Sektörü Hızla Büyüyor

TÜİK’in açıklamalarına göre 2017 yılında Türkiye’nin elektrikli bisikletteki ihracatı 219 adet gibi küçük bir skorla başlamıştı. Geçtiğimiz  iki sene sonucunda bu rakam  910’a çıktı. 2019 yılında ise sadece sekiz ay gibi bir sürede 7 bin 155 adet satış gerçekleştirildi. Bu ihracatla 5 milyon euroluk kazanç elde edilmiş oldu.

Sektörün elektrikli bisikletlere yönelmesiyle ilgili Bisiklet Endüstrisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Anıl Şakrak şu sözleri söyledi: “Elektrik destekli bisikletin yüksek katma değeriyle bisiklet ihracatımızı katlayarak artırabiliriz. Daha önemlisi kendi yan sanayimizi oluşturabiliriz çünkü elektrik destekli bisiklet üretimi arttıkça yan sanayi yatırımları da cazip hale gelecek. Ülkemizde batarya yatırımı konusunda ciddi yatırımlar var çünkü yerli batarya yatırımının ilerisinde hücre yapımına geçilmesiyle endüstrinin ithal ettiği parçalar, yerli üretimle karşılanacak ve katma değerin ülkede kalması sağlanacak. Ayrıca bu yatırımlar bizim ihracatta daha rekabetçi ve esnek olmamıza katkı sağlayacak. Böylece elektrikli bisiklet sektöründe Avrupa’ya çalışan tedarikçiler için önemli bir üretim üssü olacağız.”

Dijital Tekerlek | Twitter

Anlayacağınız elektrikli bisiklet üretimi konusunda Türkiye, Avrupa’nın rekabetçi lideri olmaya hazır gözüküyor.

Exit mobile version