Site icon Dijital Tekerlek

Türkiye Grand Prix’si tekrardan 2021 Formula 1 takviminde

Türkiye Grand Prix'si tekrardan 2021 Formula 1 takviminde 6

Türkiye Grand Prix’si iptal edilen Singapur Grand Prix’sinin yerine tekrardan 2021 Formula 1 takviminde. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2020 senesinde dokuz yılın ardından Türkiye’ye tekrar dönen Formula 1 bu senede tekrardan takvime girmeye hazırlanıyor. Bu sene içerisinde yılan hikayesine dönen Türkiye Grand Prix’sinin, Singapur yerine tekrardan takvime girdiği açıklandı. Bununla birlikte Formula 1 severlerin akıllarına direkt olarak yarışın seyircili yapılıp yapılamayacağı sorusu geldi. Fakat bu sorunun cevabı belirsizliğini koruyor. Muhtemelen pandemik ortamın o dönemde nasıl olacağı ile birlikte bu sorunun cevabını alabileceğiz.

Türkiye Grand Prix’si 1-3 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Bununla birlikte geçtiğimiz sezon yarışın kazanan tarafı; Lewis Hamilton, 2020 Türkiye Grand Prix’sini 2020 sezonunun en iyi yarışı olarak nitelendirmişti.

Bu sezonun başlarında Türkiye Grand Prix’si uluslararası seyahat kısıtlamaları nedeni ile takvimden çıkarılmıştı. Fakat organizatör, Türkiye GP’sinin mümkün olduğu vakit sezonun ilerleyen zamanlarında; takvime yeniden katılma potansiyelinin bulunduğunu özellikle belirtmekteydi.

Türkiye Grand Prix’si ile ilgili Formula 1 tarafı ne düşünüyor?

Formula 1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“Türkiye’ye Intercity İstanbul Park pistine geri dönmekten mutluluk duyuyoruz. Dünyanın en iyi pistlerinden birinde tekrar harika bir yarış görmeyi umuyoruz. 

Intercity İstanbul Park yönetimine ve Sayın Vural Ak’a bu etkinliğin gerçekleşmesi için kişisel çabalarından dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Uyum sağlamaya devam edebileceğimizi ve sporumuza büyük ilgi olduğunu ve birçok yerden umut olduğunu gösterdik. Grand Prix’si var. 

“Yılın başından bu yana diğer tüm organizatörlerle çok iyi sohbetler ettik ve bu dönemde onlarla yakın çalışmaya devam ediyoruz.”

“2022 Hyundai Elantra N, teaser görüntüleri paylaşıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version