Site icon Dijital Tekerlek

Türkiye Grand Prix’si, 2021 Formula 1 takviminde

formula-1-dijitaltekerlek

formula-1-dijitaltekerlek

Formula 1 tarafı bugün yaptığı açıklama ile birlikte Türkiye Grand Prix’si tekrardan 2021 takviminde yer alacağını resmen duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Gün içerisinde Formula 1 tarafından gelen açıklamaya göre; 11-13 Haziran tarihleri arasında planlanan Kanada Grand Prix’si arka arkaya ikinci kez iptal edilmekte. Bununla birlikte Kanada Grand Prix’si yerine Türkiye Grand Prix’si takvime eklenmekte.

Türkiye Grand Prix’si için geçtiğimiz sene nasıldı ?

Geçtiğimiz sene yarışlar arasında en çok beğeniyi alan Türkiye Grand Prix’sinin bu yılda takvime girmesi elbette tesadüf değil. Bunun farkında olan Formula 1 yönetimi Kanada yarışının iptalinin ardından Türkiye Grand Prix’sini takvime eklemekte.

Türkiye Grand Prix’si 6 Haziran Bakü yarışı gerçekleşeceği için; Montreal’in yerini alma konusunda en iddialı adaydı. Bununla birlikte Formula 1 tarafının tercihi doğal olarak Türkiye oldu.

Formula 1 tarafından yapılan açıklamada; Kanada’da devam eden kısıtlamalar ve 14 günlük karantina kuralı nedeniyle yarışın iptali söz konusu oldu.

Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali konuyla ilgili şu cümleleri kullanmakta; “Bu sezon Kanada’ya gidemeyecek olmak büyük hayal kırıklığına neden olsa da, geçen sezonki inanılmaz yarıştan sonra Türkiye’nin yeniden takvime gireceğini açıklamaktan büyük heyecan duyuyorum.”

“Tüm taraftarlarımızın sezonun dramatik başlangıcından ötürü heyecanlı olduğunu biliyorum ve Türkiye, pist üstünde harika mücadelelerin olduğu muhteşem bir pist.”

“Son haftalardaki tüm çabalarından ötürü Kanada’daki organizatörlere ve yetkililerle teşekkür etmeliyim. Fakat seyahatle ilgi durum, planlarımızı imkansız hale getirdi.” 

Son olarak Türkiye Grand Prix’sinin seyircili mi seyircisiz mi yapılacağı henüz bilinmemekte. Bununla birlikte kararın ilerleyen süreçte verilmesi beklenmekte.

“Mercedes-AMG GT73e bir kez daha görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version