Site icon Dijital Tekerlek

Türk Ulusunu Zafere Götüren Arabalar

Türk Ulusunu Zafere Götüren Arabalar 1

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla güzel Anadolumuzu düşmanların işgalinden kurtarmak için başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı gün olan 30 Ağustos şüphesiz tarihimizin en şanlı günlerinden biridir🙏🏻🇹🇷.

Kağnı ile Gelen Büyük Zafer👍🏻

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının çabalarıyla kurtarılan şanlı vatanımızda Kurtuluş Savaşı sırasında bazı komutanlar haricinde kimsenin altında araba bulunmuyordu. Cephelere silah taşınması, yaralıların hastaneye taşınması ve erlerin erzak ihtiyaçlarının taşınması büyük sıkıntılar içerisinde gerçekleşiyordu.

O dönemde düşman kuvvetlerinin elinde gelişmiş teknolojileri altında ise modern arabalar bulunmaktaydı. Ateş çemberinin içinde kalan Anadolu’da ise at haricinde binek aracı yok denecek kadar azdı. Osmanlı Devleti’nin kaybettiği savaşların ardından elde bulunan tüm araçlar düşman kuvvetlerinin eline geçmişti. Geriye kağnılar kalmıştı.

Kağnı; at, öküz bazende insanların yardımıyla çekilen iki veya dört tekerlekli ahşap araçlara deniyordu. Bu araçların sayesinde cephelere halk tarafından bir sürü yardım yapılabildi🐴🚗💪🏻.

Günümüzde neredeyse her ay yeni çıkan arabaları ithal ettiğimiz hatta günü geldiğinde kendi arabalarımızı ihraç edebileceğimiz bu toprakları kağnı üzerinde taşınan umutlara borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmayalım🙏🏻.

”Zafer, ‘zafer benimdir’ diyebilenlerindir.” sözüyle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı dijital tekerlek ailesi olarak en içten dileklerimizle kutluyoruz ☺.

Exit mobile version