Site icon Dijital Tekerlek

Türk Tasarımcıdan Yerli Otomobil Hakkında Yorum

Türk Tasarımcıdan Yerli Otomobil Hakkında Yorum 2

Türkiye’nin kendi bünyesinde yaptığı ve TOGG şirketinden destek aldığı yerli otomobiline önümüzdeki günlerde yapacağı lansman ile kavuşacağını biliyoruz. Yıllardan beri birçok kişinin beklediği hatta yapılan spekülasyon haberleri ile birçok kişiyi heyecanlandıran ilk elektrikli yerli otomobilimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada belirttiği gibi 27 Aralık tarihinde lansman ile sunulacak. Bu zamana kadar çok bilgi verilmeyen otomobil bizlere hep kamuflaj ile gösteriliyordu. Peki “27 Aralık tarihinde nasıl görünecek” bu soruyu birçok takipçimizin de sorduğunu bilerek, sizler için cevaplandırmaya çalıştık. Türk tasarımcı Olcay Tuncay Karabulut’un yaptığı çalışma ile kamuflajsız görünümünü sizlere aktarmaya çalışacağız. Tuncay Karabulut yaptığı çalışma ile Bakan Varank’ın paylaştığı görüntüyü dijital ortamda hayal ederek ortaya bir SUV model araç çıkarmış.

Dijital Ortamda Düşünülmüş

Türk tasarımcının birçok araç ile ilgili çalışmalarını ve bunlara uyguladığı tasarımlar ile ortaya güzel şeyler çıkardığını bilmekteyiz. Bu yüzden dün akşam saatlerinde Bakan Mustafa Varank’ın paylaşmış olduğu kamuflajlı görüntünün altından nasıl bir şey çıkacağı üzerine çalışmalar yapan Mustafa Varank görünebilen en ince detaylarını gün yüzüne çıkarmış ve birçok meraklı gözler ile bekleyen araba severlerin de yüreğine su serpmiş. Aracın ilginç ızgara tasarımı ile birlikte Fransız modeli andıran araç, her iki köşesinde de bulunan panjurlu hava kanalları ile dikkat çekerek araba sürücülerini heyecanlandırdı.

Genel yüz hatları ile güçlü görünen yerli otomobil ince LED farlar ile donatılarak, köprü görevi gören krom eleman, kaputunun sportif görünümü ile tamamlanan bir detay oluşturmuş. Bunların dışında farklı bir bilgi bulundurmayan Karabulut; tüm aracın komplen bilgisi için 27 Aralık tarihini beklemenin faydalı olacağını açıkladı.

Exit mobile version