Site icon Dijital Tekerlek

Tüm Zamanların En İyi Dört Tekerlek Motorları: Seri 2

Tüm Zamanların En İyi Dört Tekerlek Motorları: Seri 2 7

Geçen hafta ilk yazısı ile başladığımız en iyi dört tekerlek motorları serisinin ikinci yazısı ile karşınızdayız. Bu yazımızda Mazda RX-7, Westfield Megabusa, BMW M3 arabalarına ve motorlarına değineceğiz. Yine girişte iddialı bir Enzo Ferrari sözü ile başlayalım ” aerodinamikler motor yapamayanlar içindir. “

Mazda RX-7

Mazda RX-7

3. nesil Mazda RX-7 şu ana kadar çıkmış en şık Japon arabası olabilir. Halbuki o coğrafyadan çıkan birçok tasarım keskin kenarlar ve açısal formlarla karakterize edilirken, RX-7 akıcılığın kendisidir. Ama RX-7’yi tanımlayan şey bu değil.

Mazda RX-7 Motoru

İşte kendini diğer Japon tipi spor arabalarından ayıran en büyük özelliği; motoru. Mazda nın kaputunun altında,Twin-turbocharged 1.3 litrelik twin-rotor Wankel bir motor bizi karşılıyor. Temiz ve serbest devirli bu motor 276 bhp ye kadar güç sunuyor. Aracın İngiltere’deki ikinci el fiyatları £10,000 ile £20,000 arasında değişirken Türkiye’de ise 28.000 tl ile 595.000 tl arasında değişiyor.

Westfield Megabusa

Westfield Megabusa

Zayıf bir motor, tork-lite motosiklet motorunu bir arabaya yapıştırmak fazla mantıklı bir iş gibi durmuyor tabi ki bu araba 500 kg’dan daha az ağırlığa sahip olmadıkça. Suzuki Hayabusa’dan aldığı 178bhp, 1.3 litrelik dört silindirli ve altı vitesli sıralı şanzımanlı motoru kullanan Westfield Megabusa, yoldaki en garip ve aynı zamanda heyecan verici otomobillerden biridir.

Westfield Megabusa Motoru

10,000 rpm azami güç ile birlikte .İngiltere’de kullanılmış fiyatlar 11.000 £ ila 15.000 £ arasında değişse de, başka bölgelerde pek örneğini bulmak güç.

BMW M3 (E46)

BMW M3

BMW’nin M sınıfı, düz altı motorları ile anılan bir sınıf. İlk M serisi araba olan M1 supercar ve M5’in ilk versiyonlarında düz altı kullanıldı. Düz altılar muadillerinin aksine titreşim konusunda müthiş bir iş başardı.

Serinin üçüncü modeli olan E46 M3, tüm zamanların en tatlı ve en serbest devirli düz altılarından biri ile güçlendirildi. 3.2 litre motor 338bhp ürettebiliyordu. E46 modeller birkaç yıl önce düşüşe geçti, ancak o zamandan beri daha stabilize oldular ve sürekli olarak kendilerini yukarıya çekerek eski hallerine dönüyorlar.

BMW M3 Motoru

İngiltere’de ikinci el fiyatları £6500 ila £35,995 arasında değişirken, Türkiye ‘de bu fiyatlar 95.000 ila 380.000 tl arasında değişiyor.

Exit mobile version