Site icon Dijital Tekerlek

Trump Elon Musk’a Övgü Dolu Sözler Söyledi

Trump Elon Musk’a Övgü Dolu Sözler Söyledi 1

Geçtiğimiz günlerde Dünya Ekonomik Forumunda açıklamalarda bulunan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Elon Musk’ı unutmadı. Elektrikli araç üretici Tesla ve SpaceX’in kurucusu olan Elon Musk’a övgü dolu sözler ile bahseden Donald Trump herkesi şaşırttı.

Trump basına yaptığı genel açıklamalarında Donald Trump’un yaptığı işlerden de bahsederek övgü dolu sözler söyledi. Trump; “O bizim büyük dahilerimizden biri ve dehamızı korumak zorundayız.” diyen Trump, “Elon zeki bir insan, bu insanlara değer vermeliyiz” ifadelerini kullandı. Musk’ın America’da da  çok büyük bir tesis kurmaya hazırlandığına da değinen Donald Trump, “Bunu yapmalı çünkü ona yardım ediyoruz, bu yüzden o da bize yardım etmeli.” açıklamalarında bulundu.

Tesla En Büyük Üreticilerden Biri Olacak

2003 yılında büyük yatırımlar ile kurulan Tesla, dünyanın hemen hemen her ülkesinde büyük yatırım görmektedir. Bu sayede 100 milyar doları aşarak dünyanın en değerli ikinci otomobil firması haline gelen Tesla, dünyanın en büyük araba markası olan Volkswagen’i de geri de bırakarak Toyota’nın ardından ikinci sıraya yerleşmiş oldu. Tesla bu hızla satış ve yatırım yapmaya devam ederse yaklaşık 2025 yılından sonra yıllık olarak 2-3 milyon araç satarak otomotiv sektörünün lideri olabileceği tahmin ediliyor.

Tesla’nın önümüzdeki günlerde ki yatırımlarını da bizde sizler gibi merak ederek yeni gelişmleri  an ve an aktarmaya devam edeceğiz.

Exit mobile version