Site icon Dijital Tekerlek

Toyota’nın yeni RAV4 plug-in hybrid modeli tanıtıldı

Toyota’nın yeni RAV4 plug-in hybrid modeli tanıtıldı 3

Geçtiğimiz günlerde Toyota, Los Angeles’da gerçekleştirilen otomobil fuarında hiybrid yapımı araç kategorisine eklediği bir yeni aracın daha tanıtımını gerçekleştirdi. Aracın model ismi ise Toyota RAV4 ün plug-in hybrid versiyonudur. Üretilen diğer versiyonlarla kıyasladığımızda şimdiye kadar üretilenlerin en iyisi ve en güçlüsü olduğunu görebiliyoruz.

Toyota RAV4 ün plug-in hybrid, Türkiye2de satışı gerçekleştirilen tav4 modellerini anımsatıyor fakat bu yeni modelde geliştirilmiş elektrikli motor ve daha yük sek kapasitede olan lityum iyon bataryalardan barındırıyor. Güç aktarmada kullanılan diğer motorda ise 2.5 litre 4 silindir motor 176 beygirlik bir güç ve 228 nm tork ortaya koyabiliyor. Bu özelliklerin toplamında ortaya 302 beygirlik bir güç ortaya çıkıyor. Bu yeni model diğer RAV4 araçlarından 84 beygir daha fazla güç üretmektedir. Eski RAV4 de bulunan özelliklerden yeni modele aktarılan özellikler arasında aynı 4 çeker sistemi kullanılmıştır. Bu benzer özellik bu aracında arka tarafında bulunan elektrik motorunu arka tekerleklere güç sağlamak için kullanmaktadır. Bu yeni versiyonun elektrik ile kat edebileceği en uzak mesafe 63 kilometredir.

Toyota RAV4 ün plug-in hybrid, satışa çıkma tarihi 2020 yılının ortalarına doğru olacağı tahmin ediliyor. Bir önceki versiyonun satış fiyatı 336 bin TL iken henüz yeni versiyonun satış fiyatı belirtilmemiştir.

Görsel Kaynak

Exit mobile version