Site icon Dijital Tekerlek

Toyota yeni elektrikli modelinin ilk tanıtım resmini yayınladı

Toyota yeni elektrikli modelinin ilk tanıtım resmini yayınladı 1

Toyota, önümüzdeki hafta tanıtmayı planladığı “X Prologue” isimli elektrikli modelinin ilk tanıtım resmini yayınladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığı açıklamada elektrikli araç planlarının hızlandırdığını belirtmesine rağmen hamleleri sürekli hibrit ve yakıt hücreli modellere yönelikti.

Geçtiğimiz sene Toyota CEO’su Akio Toyoda; yapılan toplantıda büyük elektrifikasyonu erken zorlamanın iyi bir fikir olmadığını iddia etmekte idi. Fakat bu görüşe rağmen Toyota tarafı elektrikli araçlar gamına yeni modeller eklemeyi planlamakta. Ayrıca marka bu sene yeni elektrikli modellerin geleceğini de duyurmuştu.

Paylaşılan basın bültenine bakıldığı vakit X Prologue modelinin elektrikli bir model olduğuna dair herhangi bir gösterge bulunmamakta. Fakat resimde kapalı bir ön fasya bulunması modelin elektrikli olacağını doğrulamakta.

Şaşırtıcı bir şekilde marka; bülteni safece Avrupa medya sitesinde yayınlamakta. Belki de bu modelin yalnızca Avrupa’da olacağı anlamına gelmekte.

Bazı Otomobil Üreticileri son zamanlarda çok konuşulan emisyon kuralları çerçevesinde elektrikli araçları Avrupa pazarına sunmaya hazırlanmakta. Elbette ki bu kervana Toyota da katılmalı idi.

Son olarak X Prologue modelinin üretim amaçlı mı yoksa yalnızca konsept mi olacağı net değil. En net bilgiyi resmi tanıtımın elde etme şansına sahip olacağız.

Toyota Yaris 2021 yılın otomobili ödülünü kaptı

Exit mobile version