Site icon Dijital Tekerlek

Toyota Yaris Merkezli SUV Modeli

Toyota Yaris Merkezli SUV Modeli 2

Yıllardır araç üretme konusunda marka olan Toyota tarafından bazı açıklamalar yapıldı. Uzun süredir gündemlere gelen Toyota B-SUV modeli Yaris modeline benzediği için pek çok eleştiriye maruz kalmıştı. Marka tarafından yapılan bir açıklamayla Toyota Yaris Merkezli SUV Modeli Konusunda alıcılarının beklentileri netleşmiş oldu.

Köklü bir marka olan Toyota, ürettiği her ürünün pazarını önceden ayarlamakta ve ondan sonra üretimini gerçekleştirmekte. Gerek üretim konusunda, gerek ise satış konusunda hiç bir problemle karşı karşıya gelmeyen Toyota, bugün gündeme, SUV modeliyle geldi. Bu modelin Yaris modelinden esinlenerek ortaya çıkarılması her ne kadar eleştiri konusu olsa da Toyota’nın Supra modelinde olduğu gibi alacağı siparişlerden sonra bu eleştirilerin yersiz çıkacağı tahmin edilmekte.

Farklı farklı kaynaklar tarafından değerlendirilen Toyota Yaris Merkezli SUV Modeli konusunda biz de bir takım araştırmalar yapmaya başladık. C-HR’nin altında yer alan beklediğimiz tüm bu modelin yeni jenerasyon olan Yaris alt yapısı üzerine geliştirildiği aşikardır. Bugün, doğrudan marka tarafından gelen açıklamalardan ötürü araç konusunda bazı bilgiler daha da netleşmiş oldu.

Toyota SUV Modeline de Önem Veriyor.

Konuyla ilgili detaylı açıklamalar Toyota markasının Avrupa sorumlusu olan Matt Harrison’dan gelmiş oldu. Gelen tüm açıklamalar sonucu Toyota’nın SUV modeline de önem verdiği tespit edilmiş oldu.

Kısa süre önce tanıtımı gerçekleştirilmiş olan Toyota Yaris modelinde görülen G-AB platformu üzerine geliştirilecek olan modelin adı konusunda herhangi yeni bir açıklama yapılmamıştır. Boyut olarak dört metre uzunluğa sahip olan aracın küçücük bir farkla da olsa Yaris den daha ileri gideceğini söylemek mümkün. Yaris’in geliştirilmiş versiyonu olarak nitelendirilebilir mi diye düşünüyorsanız, pek böyle birşey söylenmesi mümkün değildir.

Yükseklik olarak Yaris’den 40 Milimetre daha yüksek olacağı tahmin edilen aracın kokpit yapısı tamamen Yaris modelinden alınacak. Kaputun altında ise üç silindirli seçenekler göze çarpıyor. 1.0 litrelik bir ünite tahmin edilirken, 1.5 litrelik ünite kullanılması da şaşırtıcı bir durumdur. 2020 yılının ikinci yarısında tanıtımı gerçekleştirilecek olan aracın, Türkiye’ye gelmesi 2021’e kadar sürecek gibi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2020 Toyota GR Yaris Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Exit mobile version