Site icon Dijital Tekerlek

Toyota Yaris Cross SUV, Nissan Juke Rakibi Oldu

2021 Toyota Yaris Cross

2021 Toyota Yaris Cross

Toyota, bugün sabah saatlerinde , hibrit güç aktarma organlarına sahip ve dört tekerlekten çekiş imkanı sunan, Avrupa pazarı için tanıtılmış küçük bir SUV (B-SUV) olan Toyota Yaris Cross modelini tanıttı.

Bu sene Mart ayında düzenlenmesi planlanan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmasını beklediğimiz Toyota’nın B-SUV modeli, koronavirüs nedeniyle tanıtılamadı. Bugün sabah saatlerinde online olarak tanıtılan Toyota Yaris Cross, Nissan Juke ve Ford Puma’nın rakibi olacak.

Toyota’nın tamamen Avrupa pazarını düşünerek geliştirdiği Yaris Cross, temel modeli Yaris’ten ayrılmayı başarmış ancak arka tasarımda RAV4’e olan benzerlikler dikkat çekiyor. Toyota Brass Gold rengi ile hedef kitlesinin dikkatini çekmek isteyen Toyota, çamurluk çevresindeki ekleri, elmas detaylı far tasarımı ve ızgaralarıyla güçlü bir duruş sergiliyor. Arkada kullanılan LED stoplar ve plastik tampon ile RAV4’e benzerliği de dikkatimizi çekiyor.

Toyota’nın küçük SUV modelinde AWD-i adı verilen ört tekerlekten çekiş sistemi kullanılıyor. Bu sistem normal sürüşlerde önden çekişli gibi davranıyor. Fakat aracın tutunma kabiliyeti azaldığı zaman gücü dört tekerleğe aktarıyor.

Toyota Yaris Cross, 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motorunun yanı sıra bir de elektrikli motor ile güç üretecek. Toplamda 116 beygir güç üretebilecek B-SUV, 2021 yılında piyasaya sürülecek.

2020 Toyota GR Yaris Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Exit mobile version