Site icon Dijital Tekerlek

Toyota Yaris, 2021 yılın otomobili ödülünü kaptı

2020 Toyota Yaris

Toyota Yaris rakipleri arasından kendisini göstererek bu yıl ödülü kapmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model ödülü başka bir küçük eko-otomobil olan Fiat 500 modelinin elinden aldı. Ayrıca belirtmek gerekir ki Fiat, Cupra ve Formentor modellerinden yalnızca bir puan önde yer almaktaydı.

Yaris modeli haricinde en büyük aday Volkswagen ID.3 modeli idi. Fakat modelin kontrol arayüzünde ve verimliliğinde kusurlar yer almakta idi. Bununla birlikte listenin geri kalanına göz atacak olursak; Skoda Octavia, Land Rover Defender gibi modeller yer almakta.

Toyota Yaris için sonuçlar şeffaf mı ?

Ödül için oy kullanan tüm jüri üyelerinin oyları ve gerekçeleri kısa bir süre sonra www.caroftheyear.org web sitesinde yayınlanacak. Bununla birlikte elde var olan net sonuç ise şu şekilde;

Sonuçların yakınlığı, dünyanın en eski ve prestijli uluslararası otomobil ödülünün jürisinin kararlarında yer alan duyguyu yansıtmakta. Ayrıca elbette her sene olduğu gibi çok güçlü modeller listede yer almakta fakat Yaris modeli tutarlı bir rakip olarak ödülü kazanmakta.

Toyota Avrupa başkan yardımcısı Matt Harrison konu ile ilgili olarak: “Bu Toyota için büyük bir onur ve jüriye ilgileri ve takdirleri için teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, Avrupa ve Japonya’daki geliştirme ekiplerimizin tutkusunu fark etmek için bu fırsatı değerlendirmek istiyorum. Bu şimdiye kadarki en iyi Yaris ve tıpkı Akio Toyoda’nın istediği gibi, müşterilerimizin yüzünü şimdiden gülümsetiyor. ” cümlelerini kullanmakta.

Son olarak belirtmek gerekir ki bu ödül 22 ülkeden 59 gazeteci’nin olduğu jüri heyeti tarafından oylanmakta.

2021 Toyota Hilux AT35 modeli açıklandı

Exit mobile version