Site icon Dijital Tekerlek

Toyota ve Subaru 5 Nisan tarihini işaret ediyor

Toyota ve Subaru 5 Nisan tarihini işaret ediyor 2

Toyota ve Subaru tarafı ortak bir model üzerinde hazırlanmakta. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Subaru tarafından gelen ve Japon web sitesinde yayınlanan fotoğraf “Birlikte daha iyi arabalar yapalım!” başlığını göstermekte. Ayrıca bu fotoğraf içersinde iki tarafında logosu yer almakta. Muhtemelen bu görsel ile bir arabanın ön yüzüne bakmaktayız. Bununla birlikte biraz aşağı bakıldığı bakit Toyota tarafının hızlı Gazoo Racing bölümünün başkanı tarafından sunulacağı ortaya çıkmakta.

Toyota ve Subaru nasıl bir model çıkartacak ?

Coupe mi, hot hatch mi yoksa başka bir model mi henüz belli bir bilgi maalesef yok. Fakat akıllara beklenen yeni nesil 86 modeli gelmekte. Ayrıca belirtmek gerekir ki Subaru 2020 yılının sonlarında ikinci nesil BRZ modelini tanıtmakta idi. Fakat Toyota tarafından yeni bir 86 modelini henüz görmüş değiliz. Doğrulanmayan raporlara göre Toyota, mühendislerden Subaru modelinden ayırt etmeleri için en erken 2022 yılına kadar erteleme yaptığını belirtmekte. Fakat Toyota tarafının 86 modelini dünyaya tanıtmak için Subaru tarafıyla ortaklaşa çalışması şimdilik tuhaf görünmekte.

İlk olarak düşünülen modeller haricinde elbette başka ihtimaller de mevcut. Bu ihtimallerin ilki ralli tipi bir hot hatch modelinin tasarlanması yönünde. Bununla birlikte bu modelin WRX STI hatchback modelinin olma ihtimali mevcut. Ayrıca Toyota tarafında yeniden doğması planlanan Celica modeli de bir başka ihtimal.

Son olarak markaların planlarının önceden tahmin edilmesini istemezler bu nedenle hiç beklenmeyen bir proje de bizleri bekliyor olabilir. Bu nedenle akıllarda yer alan tüm soruların cevaplarını 5 Nisan tarihinde resmi lansman itibarı ile ulaşabileceğiz.

“Yeni Kia K8 modelinin teknik özellikleri duyuruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version