Site icon Dijital Tekerlek

Toyota ve Lexus yeni elektrikli ürün gamından 15 yeni modeli önizledi!

Toyota ve Lexus, 2030 yılına kadar piyasaya sürmeyi planladığı 30 elektrikli modelin öncesinde 15 farklı konsept modeli önizledi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota tarafının elektrikli bZ4X modeli ile birlikte gösterilen modellere baktığımızda; arazi aracından tutunda süper otomobile kadar her türlü örnek model bizlerle. Bununla birlikte 2030 yılına kadar yaklaşık 3,5 milyon akülü elektrikli otomobil satması için cesur bir strateji ortaya koyan Toyota Başkanı Akio Toyoda; emisyon değerlerinin azaltılması gerektiğini özellikle vurguluyor.

Toyota ve Lexus, BEV ve FCEV modeller ile; Mercedes, BMW, Volkswagen ve Volvo gibi Avrupalı üreticiler ile rekabet etmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda marka pil geliştirme tarafındaki yatırımlarını; 3.3 milyar sterlin seviyesinden, 13.3 milyar sterlin seviyesine çıkardı. Bununla birlikte karbon salınımının altını özellikle çizen marka 2035 yılına kadar karbon nötr olmayı planlıyor.

Yeni elektrikli ürün gamının satışına bZ rozetli modelleri öncü etmeyi planlayan marka, bZ4X modeli ile orta boyutlu sedan veya tam boyutlu bir SUV sahibi olmak isteyen kullanıcılara hitap etmeyi amaçlıyor. Bununla birlikte marka tarafından gelecekte makul fiyat seviyesine sahip olacağı söylenen 11 model; direkt olarak Toyota ürün yelpazesine geleceğine ışık tutuyor. Belki de bu konsept modellerin ışığında geliştirilecek elektrikli araçlar, geleceğin efsanevi modelleri olacak.

Toyota ve Lexus arasındaki kalite farkı gelecekte ortadan kalkacak mı?

Lexus, Toyota tarafının daha lüks, daha donanımlı, daha teknolojik ve premium modelleri kullanıcılara sunduğu bir marka. Direkt olarak Toyota tarafına bağlı olan Lexus’un bu geleneği geleceğe de taşıması oldukça yüksek ihtimal. Bu konuyla ilgili net bir bilgi paylaşılmasa dahi; iki markanın da hitap ettiği kullanıcı kitlesi gelecekte de yüksek ihtimalle farklı olmaya devam edecek.

Lexus tarafında Toyota bZ4X modeline lüks bir alternatif olan Lexus RZ ve diğer modeller dikkatleri çekerken; şüphesiz bütün gözler LFA modelinin halefi olacağı düşünülen süper spor otomobilin üzerinde.

Son olarak görsellerde arka kısımda görülen Mid Box ve Micro Box olarak modeller dikkatlerden kaçmıyor.

“Volkswagen 2030 yılına kadar pil tedarikini sağlamlaştırıyor”

Exit mobile version