Site icon Dijital Tekerlek

Toyota Tundra modeli iddialı bir şekilde yenileniyor

Toyota Tundra modeli iddialı bir şekilde yenileniyor 12

2007 yılından bu yana Toyota Tundra modeli tasarım tarafında almadığı yeniliklerle adeta unutulmaktaydı. Modelin geleceği ile ilgili bilgilere gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota Tundra modelinin uzun süredir yeniden tasarlanmadığını yukarda belirtmiştik. Fakat unutmamalıyız ki model bu süreç içerisinde sayısız güncellemeler almaya devam etti. Bununla birlikte Toyota tarafı bu segment içerisindeki rekabette yeterince iddialı değildi. Fakat Japon otomobil üreticisinin yakın zamanda üçüncü nesil Tundra’yı tanıtacağı artık sır değil. Özellikle Japonya Toyota bayileri oldukça heyecanlı.

Geçtiğimiz yıl 2019’a göre yüzde iki azalan satış sayısı 109.000’in biraz üzerindeydi. Automotive News’e konuşan Toyota’nın Ulusal Bayi Danışma Konseyi Başkanı Robby Findlay; yeni Tundra’nın son beş yıldaki en heyecan verici yeni araç olduğunu belirtmekte.

“Bize anlattıkları her şeyden, sınıfının en iyisine sahip olacağız” dedi. “Demek istediğim, bir dünya şampiyonu olacağız ve yerli kamyonlarla baş başa gitmek gerçekten eğlenceli olacak.” Onu “dünya çırpıcısı” olarak tanımlaması bizim dikkatimizi çekti.

2022 Tundra’nın TNGA-F plaformunu kullanacağı ve 5.7 litrelik V8 motor yerini, yeni ikiz turbolu V6 lehine bıracağını biliyoruz. Bununla birlikte Toyota markasının onlarca yıllık kamyon ve arazi deneyimini unutmamak gerekir. Ayrıca önemli sorulardan birisi mevcut Tundra sahiplerinin markaya bağlı kalıp kalmayacağı. Çünkü yenilenmiş Tundra modelinin etiket fiyatının yükselmesi beklenmekte.

Son olarak Toyota’nın Ulusal Bayi Danışma Konseyi Başkanı Robby Findlay;  “Tüm yeni çanlar, ıslıklar ve güç aktarma organları ile farklı bir ödeme aralığında olacağımızı ve bu nedenle bu sadık Tundra müşterilerinden bazılarını kaybedebileceğimizi fark ettiğimizi sanmıyorum,” diye ekledi. “Ancak Toyota’nın orada sunacağı şeyler konusunda hala heyecanlıyım. İnanılmaz olacak.” cümlelerini kullanmakta.

Sonuç olarak Toyota markasının Tundra modelinin alacağı yenilikler sayesinde rakibi olan Ford F-150 Raptor, Ram 1500 gibi modellere tekrardan rakip olacaktır. Bu sayede bu segment içindeki rekabet gelişimi beraberinde getirecektir.

2021 Toyota Hilux AT35 modeli açıklandı başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version