Site icon Dijital Tekerlek

2021 Toyota Mirai tek dolumla 1359 kilometre yol almayı başardı

Otomobiller ile kırılan rekorlar genelde süre veya hız üzerine oluyor. Fakat 2021 Toyota Mirai modeliyle kırılan menzil rekoru tüm dikkatleri çekmeyi başardı. Rekorun detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Elektrikli otomobillerin en büyük zorluğu olarak görülen şarj olma süreleri, hidrojen yakıtlı araçlar için zorluk olmaktan çıkıyor. Bunun farkında olan Toyota tarafı, bildiğimiz üzere hibrit güç aktarma organları tarafında lider üreticilerden. Fakat son yıllarda elektrikli modeller konusunda diğer markalara göre geride görülen Toyota; çalışmalarını hidrojen yakıtlı modeller üzerine yönlendiriyor.

2021 Toyota Mirai ile kırılan menzil rekoru tek bir yakıt deposuyla alınan yol anlamına geliyor. Hidrojen yakıt ile güç üretebilen elektrikli model tek bir dolumla 1359 kilometre yol almayı başardı. Bu sayede model ilk Guinness Dünya Rekorunu resmi olarak eline almış oldu. Şarj edilen elektrikli modellerin aksine Mirai yalnızca 5 dakikalık bir dolumla bu yolu almayı başardı.

Toyota Motor Kuzey Amerika Başkan Yardımcısı Bob Carter rekor ile ilgili olarak şu cümleyi kullandı;

“2016’da Toyota Mirai, Kuzey Amerika’da perakende satışa sunulan ilk üretim yakıt hücreli elektrikli araçtı ve şimdi yeni nesil Mirai mesafe rekorları kırıyor.”

“Portföyümüzdeki büyüyen sıfır emisyonlu araçlardan sadece biri olan bu heyecan verici teknolojinin lideri olmaktan gurur duyuyoruz.”

Toyota Mirai rekoru hangi şartlar altında kırdı?

Bahsettiğimiz bu rekor ekonomik sürüş ile elde edilmedi. Toyota, 1359 kilometre boyunca sürüş rotasında her türlü zorluk ile mücadele halindeydi. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde de devam eden sürüş, günlük hayatımızda yaşayabileceğimiz şartlar altında gerçekleştirildi. Bununla birlikte bu yolculuk 23 ve 24 Ağustos’ta gerçekleşti. Ayrıca otomobilin ek yakıt alıp almadığı yakıt tankını mühürleyen Michael Empric tarafından doğrulandı.

“Tesla Berlin üretime önümüzdeki ay başlayabilir”

Exit mobile version