Site icon Dijital Tekerlek

Toyota Hibrit Araçların Satışı Arttı

Toyota Hibrit Araçların Satışı Arttı 1

Toyota Corolla

1997 yılından beri piyasaya sunduğu hibrit modellerle otomotiv endüstrisinin hareketlenmesine yol alan Toyota Hibrit Araçların Satışı Arttı.

Toyota, her geçen gün artırdığı satış rakamları ile sektöre yön vermeye başladı. Bugüne değin dünya çapında 14 milyondan fazla hibrit araç sattığını açıklayan Japon marka, Türkiye’de hibrit araç talebinden oldukça memnun durumda.

2019 yılında 10 Bin 696 adet hibrit otomobil satışı gerçekleştiren Toyota, satış oranını artırdı. Türkiye satışları içerisinde hibrit oranının bir önceki yıla göre %217 arttı. Türkiye’de 2019 yılında satılan 11 bin 974 hibrit aracın %96’sı Toyota tarafından gerçekleştirilmiş oldu.

Toyota, ayrıca 2018 yılında gerçekleştirilen 3 bin 373 adet hibrit otomobil satışı ile tüm binek otomobil pazarı içerisinde 0.69 olan pazar payını da 2019 yılında artırdı.

Toyota’nın hibrit modeline en çok ilgiyi İstanbullular gösterdi. İstanbul’da satılan her üç Toyota modelinden ikisi hibrit teknolojisine sahip otomobiller oldu. Corolla Hybrid en çok tercih edilen hibrit modellerinin başında gelirken bu modeli de C-HR Hybrid izledi.

Hibrit Araç Satışları %217 Arttı

Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından yapılan araştırmalara göre Haziran ile Aralık ayı döneminde hibrit araç satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %217 artış gösterdi.

Toyota yılın son altı ayında satışlarını 5 bin den fazla yaparak geçen yılın aynı dönemine göre %217 artış gösterdi. Hibrit otomobil satışındaki bu artışlarda ÖTV teşviki ile çevreci teknolojilerin tüketiciler tarafından daha çok tanınmasının rolünün büyük olduğu belirtildi.

Verilen bilgilere göre, Toyota’nın dünyada 13.5 milyonu aşan hibrit otomobil satışlarının payı bir önceki yılın aynı dönemine göre yükseldi. Bu da Toyota’nın kendini giderek yenileyeceğini ve satış rakamlarının artacağını belirtmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Toyota Yaris Merkezli SUV Modeli

Exit mobile version