Site icon Dijital Tekerlek

Toyota GR Yaris Convertible Modelini Gördünüz Mü?

Toyota GR Yaris Convertible Modelini Gördünüz Mü? 1

Toyota her geçen gün başarısına bir yenisini daha eklemektedir. Daha geçen günlerde Tokyo Otomobil Fuarında tanıtmış olduğu Toyota GR versiyonu ile araçlara bakış açımız tamamen değişti. Peki, Toyota GR Yaris Convertible Modelini Gördünüz Mü? Bu modelle Toyota, her geçen gün adından bahsettirmeye ve kendini yenilemeye devam etmekte.

Bir zamanların mütevazi şehir aracı, GR Yaris ile araçlara bakış açınız başka bir boyut kazandı. Elbette böylesi dikkat çekici bir model, tasarım yorumcularının da dikkatinden kaçmadı. Bu spor model aracın üretilip, üretilmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmasa da üretime geçeceği düşünülmemekte.

İlginç tasarım çalışmaları ile tanıdığımız X-Tomi Design, hünerlerini bu kez yeni GR Yaris üzerinde gösterdi. Otomobilin üstü açık bir versiyon olmasıyla tasarımcılar, ortaya oldukça farklı ve değişik modeller ortaya çıkardı.

Bize soracak olursanız eğer, Toyota’nın serisinde böyle bir model görmek çok güzel olabilir ama bu hayali versiyonun bir üretim modeline dönüşme ihtimali bulunmuyor.

Toyota GR Yaris Convertible Modeli

Hayalleri bir köşeye bırakarak gerçeklere dönecek olursak eğer, yeni Toyota GR Yaris modeli 261 beygir güç üretebilen 3 silindirli motoru ile dünyanın en güçlü 3 silindirli aracı olarak anlatılmakta. Toyota GR Yaris Convertible modelinin üretilip, üretilmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama bulunmamakta.

Otomobilin kaputunun altında yatan turbo beslenmeye sahip 1.6 litre hacimli ünite ve 360 Nm seviyesindeki torku vitesli manuel şanzımanla her iki aksa aktarıyor.

1,280 kilogram ağırlığındaki GR Yaris, modeli çabuk hızlanıyor. 0’dan 100 km/s sürate 5.5 saniyeden daha kısa bir sürede ulaşırken, maksimum 230 km/s hıza çıkıyor.     

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2020 Toyota GR Yaris Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Exit mobile version