Site icon Dijital Tekerlek

Toyota GR Yaris 3 yeni modelini duyurdu

2020 Toyota GR Yaris

2020 Toyota GR Yaris

Bu seneye bol yeni model ile devam eden Toyota, yeni GR Yaris için 3 yeni modelini tanıttı. Ralli sektöründeki başarısı ve dört tekerlekten çekiş sistemindeki iddialarıyla Toyota, yeni Yaris modellerini tanıttı.

Toyota GR Yaris 3 yeni model olarak tanıtıldı. Bunlar RZ, RS ve RC olarak isimlendiriliyor. Sırasıyla inceleyecek olursak RZ modeli 6 ileri manuel şanzımanıyla dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Ayrıca BBS jantları, Michelin Pilot Sport 4S lastikleri ve Torsen diferansiyelleri ile meraklılarının yol yarışçısı olarak konumlanıyor.

Sıradki modelimiz RS, 10 vitesli otomatik şanzımanla birlikte daha çok geleneksel sürücülere hitap edecek şekilde tasarlanmış. Hakkında henüz detaylı bilgie sahip olmadığımız RS modeli, Toyota’nın CVT olarak adlandırdığı sürekli değişken oranlı şanzımanına sahip olacak. Son olarak RC modeli ise daha çok yarışlara uyum sağlamak isteyenler için tasarlanmış. RZ ile aynı mekanik özelliklere sahip olan RC modeli, daha hafif olması amacıyla ses sistemi gibi “lükslere” sahip değil.

Toyota’nın GR Yaris modellerini Avrupa’ya satacağı konusunda net bir bilgimiz yok. Markadan da henüz Avrupa ve Amerika konusunda bir açıklama yapılmadı. Japonya’da 37.000 dolar gibi yüksek bir fiyat etiketine sahip olacak yarışçı Toyota GR Yaris modelleri fiyat politikasında yeniliklerle Avrupa’ya gelirse büyük bir taleple karşılaşacaktır.

İlginizi Çekebilir: 2020 Toyota GR Yaris Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Exit mobile version